promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ki ez az őrült viking, aki techno zenére hadonászik?
Borítókép:  youtube.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A 2000-es évek közepén, végén a techno viking meghódította az internet világát. De ki ez az őrült, aki techno zenére hadonászik?

Az egész őrület egy videóval kezdődött. A felvétel eleje nem ígéri, hogy itt valami különlegeset láthat a néző. Egy utca kellős közepén, fiatalok techno zenére dudorognak, lötyögnek. Ki egyszerűbb, ki vadabb öltözékben járja táncát a négynegyedes dallamra. Aztán belép a képbe egy félmeztelen, kockás hasú, hosszú hajú úr, aki előbb finoman jelzi egy ittas férfi egyednek, hogy ne tántorogjon már és lökdösődjön részegen. Ezután kegyetlen nézés és mutogatás következik, hogy aztán a kamera nagyobb képet mutasson, a techno viking pedig táncra perdüljön.

Ezek a vad kaszáló és levegőhajlító karmozdulatok, illetve koituszt idéző csípőrángások a 2000-es évek közepén, végén elképesztő népszerűségre tettek szert. De még mielőtt elmondanánk, ki is ez az ember, mutatjuk a híres videót, ami 2000. július 8-án, a Fuckparade-n készült. (A videó egyébként csak 2007-ben lett igazán népszerű, akkor egy nap alatt egymillióan nézték meg.)

Szóval a Techno viking polgári neve Gunther Ackerman, s a zenei fesztivál idején favágóként dolgozott (azért van úgy kipattintva), jelenleg pedig biológiai területen, kutatásokkal foglalkozik. Mint mondta, a felvétel idejekor már negyedik napja volt ébren (biztos sok fát kellett felaprítani), s fogalma sem volt arról, hogy filmezik – írja a trackidblog.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás