promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezek a legjobb karácsonyi filmek, amik nem is karácsonyi filmek
Borítókép:  Unilad
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha már unod a Reszkessetek, betörők!-et, a Télapu-t, és a többi tipikus karácsonyi filmet, akkor ez a Te listád.

Nagyon sokan azért is várják a karácsonyt, mert ilyenkor a legjobb újranézni az örökzöld klasszikusokat, de akadnak olyanok is, akik már a falra tudnának mászni a Reszkessetek betörők!-től és a többi, minden egyes ünnepkor sugárzott filmtől.

Ezért összegyűjtöttünk néhány olyan karácsonyi filmet, amelyek valójában nem is karácsonyi filmek, de bizonyos szempontból mégis ott van bennük az ünnepi hangulat. Persze ennél jóval több is lehetne, belevehetnénk például a Vasember 3. részét, a Harry Potter és a bölcsek kövét, vagy a Jumanjit is, így ez csak a töredéke az „alternatív” karácsonyi filmeknek.

Karácsonyi lidércnyomás

Tim Burton mindig is inkább halloweeni filmnek tartotta a Karácsonyi lidércnyomás-t, amit a közhiedelemmel ellentétben nem ő rendezett. De nagy szerepet kap benne a karácsony is, így a Szeretet Ünnepén is tökéletes választás.

Az Ünnepek Birodalmában Rosszcsont Jack uralkodik. Minden évben a frászt hozza az emberekre, de már elege van a monoton elfoglaltságból. Amikor véletlenül rátalál Karácsonyvárosra, megfogalmazódik benne a gondolat, hogy ebben az évben ők hozzák el a karácsonyt is. Ám hiába ölti magára a Mikulás ruháját, és hiába tesz meg mindent Halloweenváros lakóival együtt, hogy örömet szerezzen az embereknek, rá kell jönnie, hogy ez egyáltalán nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.

Die Hard

Bruce Willis 1988-as klasszikus akciófilmje körül már évek óta megy a vita, hogy karácsonyi filmnek számít-e vagy sem. Aki esetleg még nem látta volna, azok kedvéért itt a film leírása.

John McClane (Bruce Willis) nyomozó New Yorkból Los Angelesbe tart, hogy rendbe hozza házasságát. Még csak nem is sejti, hogy rajta kívül még mások is nagy dobásra készülnek Los Angelesben, méghozzá éppen a szeretet ünnepén. Terroristák egy csapata a hidegvérű Hans Gruber (Alan Rickman) vezényletével arra készül, hogy megszabadítsa a multinacionális Nakatomi céget a kötvényeitől. A terroristák behatolnak az épületbe, túszul ejtik a Nakatomi cég dolgozóit, köztük McClane feleségét, Hollyt (Bonnie Bedelia), és nekilátnak, hogy kinyissák a cég széfjét. Ám McClane, akiről a támadóknak fogalma sincs, mindent elkövet, hogy meghiúsítsa ezt. Nem könnyű feladata, hiszen a terroristák nemcsak létszámbeli fölényben vannak, hanem hatalmas fegyverarzenállal is rendelkeznek, szemben McClane szolgálati fegyverével. A 34 emeletes épületben megkezdődik a macska-egér harc. (port.hu)

Batman visszatér

A nagy kakukktojás! Ha valami, akkor Tim Burton 1992-es DC-filmje körül fele akkora vita sincs, mint a Die Hard esetében. Pedig mindkettő karácsony idején játszódik, így az én szememben, ha a Drágán add az életed! karácsonyi film lehet, akkor a Batman visszatér is.

Nem sokkal azután, hogy Batman segítségével Gotham City megszabadult a pszichopata Jokertől, újabb veszély fenyegeti a városkát. Egy korrupt üzletember a bosszúszomjas, torzszülött Pingvinnel karöltve arra készül, hogy átveszi az uralmat Gotham City felett úgy, hogy a Pingvint megválasztatják polgármesternek - és a cél érdekében semmilyen eszköztől nem riadnak vissza. Csak egyvalaki képes szembeszállni velük: Batman, a denevérember. Csakhogy megzavarja a képet a Macskanő megjelenése, akiről nehéz eldönteni, kinek az oldalán áll. (port.hu)

Fegyverszünet karácsonyra

Egy valós eseményeken alapuló háborús dráma, ami egyáltalán nem egy szokványos karácsonyi film. Ezzel az alkotással korábban már foglalkoztunk az egyik filmajánlónkban, amit alább olvashattok el. De röviden összefoglalva a Fegyverszünet karácsonyra egy olyan film, amit érdemes megnézni!

Minden végzet nehéz

Ugyan nem sokban érinti a telet és a karácsonyt, de mindenképpen egy olyan romantikus vígjátékról beszélünk, amit akár többször is megnézünk majd. Nancy Meyers filmjében Jack Nicholson egy olyan javíthatatlan, korát meghazudtoló playboy-t alakít, akinek legfőbb vezérelve, hogy „Soha ne kezdj harmincnál idősebb nővel!”. Egy váratlan szívinfarktus után a férfit legújabb barátnője édesanyja, a Diane Keaton által megformált Erica gondjaira bízzák, akit kora ellenére a férfi rendkívül vonzónak talál. A történet nagyon egyszerű, de mégis érdekes, ahogy ez a film elmeséli, hogyan is talál egymásra két teljesen más gondolkodásmódú és világszemléletű ember, mindez a humoros helyzetekkel és Jack Nicholson jellegzetes mimikájával megfűszerezve egy kellemes esti házimozit eredményez.

Krampusz

Aki nem zárkózik el egy kis borzongástól az ünnepekkor, azok számára kiváló választás a Krampusz, amiben az idei karácsony ezúttal nem a Mikulást hozza el, hanem a sötét árnyékát, és segédeit. Ez a kicsit sem tökéletes, de a hibái ellenére is szerethető horror-vígjáték karácsonyi hangulatot teremt, ugyanakkor kiszolgálja a horror műfaj kedvelőit. Természetesen szolid, visszafogott stílusban. Legnagyobb erénye, hogy nem alkalmaz CGI-t a rémes alakok megjelenítésére, inkább a régi korok filmkészítési technikáihoz nyúltak a készítők, mint például a bábok és a stop-motion.

Amikor problémás családjának tagjai egymásnak esnek az ünnepek miatt, az ifjú Max kiábrándul az egészből, és hátat fordít a Karácsonynak. Nem sejti azonban, hogy az ünnep elutasításával magára szabadította a Krampusz haragját. A Krampusz egy ősi démoni erő, amely megbünteti a hitetleneket. Elszabadul a pokol, kedvelt ünnepi alakok kelnek szörnyűséges önálló életre, és ostrom alá veszik a családi otthont, arra kényszerítve őket, hogy harcoljanak egymásért, ha túl akarják élni az ünnepeket. (port.hu)

Szörnyecskék

Ha már a horrornál vagyunk, nem mehetünk el egy másik klasszikus mellett, a Szörnyecskék mellett sem, amiről ugyanúgy lehet vitatkozni, hogy mennyire karácsonyi film. Voltaképpen nem sok köze van az ünnephez, csak annyi, hogy karácsony idején játszódik.

Ne érje nedvesség a testét! Tartsd távol az éles fénytől! De ami a legfontosabb: hiába sír, hiába könyörög, soha, de soha ne etesd meg éjfél után! Ezeket a jótanácsokat kapja Billy legújabb kis háziállatához, a plüssmacihoz hasonlatos Gizmóhoz. Sajnos a fiú sorra megszegi a szabályokat és ez végzetes következményekkel jár. A víz hatására a kis Gizmó szaporodni kezd, az éjfél utáni lakmározás során pedig gonosz szörnyecskékké alakulnak az utódok, akik elindulnak, hogy feldúlják a kisváros nyugalmát. Útközben az uszodába is betérnek, ahonnan már ezrével özönlenek elő. (port.hu)

Ollókezű Edward

Ha valaminek, akkor a listánkban említett filmek közül ennek van a legkevésbé köze a karácsonyhoz. Valójában semmi. De mégis Tim Burton egyik, talán legjobb rendezése egy olyan szívhez szóló, gyönyörű mese, aminek atmoszférája és zenéje könnyen karácsonyi hangulatot tud teremteni. Hihetetlen, de az Ollókezű Edward idén már 30 éves, mégsem fogott rajta az idő vasfoga.

Egy fiút barkácsolt magának az öreg, különc feltaláló. Az Edward névre keresztelt érző, gondolkodó lény majdnem teljesen kész, már csak a kezei helyén éktelenkednek ollók. Sajnos ott is maradnak, mert az öreg meghal, mielőtt a művét befejezhette volna. A jószívű Peg talál rá a lakatlan kastélyban. Magához veszi az elárvult fiút, mert tudja, hogy a félelmetes kinézet melegszívű, érző lényt takar. Edwardot lassan a városka többi lakója is megkedveli, különösen, hogy az ollói révén hasznossá tudja magát tenni. Hamarosan pedig beleszeret a csinos Kimbe, ám ez nem mindenkinek nyeri el a tetszését. (port.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás