promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási magyar siker született Görögországban
Borítókép:  Port.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Felméri Cecília Spirál című első nagyjátékfilmje a zsűri különdíját nyerte az egyik görögországi mustrán, a 61. Thesszaloniki Nemzetközi Filmfesztiválon. A film várhatóan 2021 első felében debütál a hazai mozikban.

Újabb rangos elismeréssel gazdagodott a magyar filmipar. Felméri Cecília első nagyjátékfilmjét, a Spirált különdíjjal jutalmazták az egyik görögországi filmfesztiválon, melynek történetében egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki egy tóparti házban.

A titokzatos módon eltűnt apáról a fiúra hagyományozott horgásztó távol esik a várostól, egy elszigetelt, varázslatos világ. Halak, madarak, vadállatok békésnek tűnő otthona. A felszín alatt azonban titkok lappanganak és az évszakok körforgásával együtt a horgásztavat gondozó férfi és két nő baljós története is beteljesedik. A film lélektani krimi az elengedésről, az ismétlődő kapcsolatokról, a konfliktusokról és a szembenézés nehézségeiről. A Spirál főszereplői Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache román színész, valamint Kiss Diána Magdolna.

Az alkotás Felméri Cecília kolozsvári rendező első nagyjátékfilmje. A Spirál világpremierje októberben a 36. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol az első- és második filmesek versenyében különdíjas lett és azóta egymás után kapja a fesztiválmeghívásokat. Szerepelt a francia Arras Filmfesztivál versenyprogramjában és a Cottbu-i Nemzetközi Filmfesztivál programjában is.

A Spirál várhatóan 2021 első felében kerül bemutatásra a magyar mozikban, a Vertigo Media forgalmazásában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás