promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
George Lucas elárulta, hogy milyen lett volna az ő Star Wars új trilógiája
Borítókép:  Screen Rant
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A rajongók nap mint nap belegondolnak, mi lett volna, ha George Lucas nem adja el a Disney-nek a Star Warst, és megcsinálta volna a saját folytatásait. A franchise atyja nemrég elárulta, hogy milyen tervei voltak az új trilógiájával.

A Star Wars: Az ébredő Erő első előzetesének berobbanásakor még egy világ reménykedett abban, hogy a Disney olyan Csillagok háborúja filmet készít, ami méltó George Lucas világához. Bár sokak szerint a rendező teljesen kizsigerelte a saját univerzumát az előzményfilmjeivel, az Egérgyár-féle új trilógiát látva alaposan felértékelődtek Lucas korábbi alkotásai.

Azóta a rajongók minden nap megpróbálják elképzelni, hogy milyenek lettek volna a Star Wars folytatásai, ha Lucas készítette volna őket. Néhány helyen már kapható a The Star Wars Archives: Episodes I-III 1999-2005-ből, ami az előzménytrilógia érdekességei mellett tartalmaz egy interjút is, amiből kiderül, hogy George Lucasnak milyen tervei lettek volna az új trilógiára.

A történet a Jedi visszatér eseményei, vagyis a második Halálcsillag elpuszítása után néhány évvel játszódott volna, amiben Luke Skywalker újjá akarja építeni a Jedi Rendet, és fel akarja kutatni azokat a Jedi lovagokat, akik túlélték a 66-os parancsot. Eközben Leia Organa az alvilág gengsztereivel harcol, akik a Birodalom bukása után átvették az uralmat a galaxisban; élükön Darth Maul és Sith tanítványa, Darth Talon állt volna. A trilógia végére aztán a Jedi Rend újjászületett volna, és létrejött volna az Új Köztársaság, aminek Főkancellárjává Leiát választották volna. Plusz érdekesség, hogy Lucas új trilógiája szerint Leia lett volna a Kiválasztott.

Bár Lucas korábban átadott egy történetvázat a Disneynek, ők inkább a saját ötleteiket akarták megvalósítani. Mint kiderült, bizonyos dolgokban ő is hasonlóan döntött volna; Luke Skywalker karaktere például ugyanúgy meghalt volna a 8. epizódban, mint Az utolsó Jedik-ben. Ettől eltekintve Lucas sosem titkolta, hogy nem volt megelégedve a Disney-féle új trilógiával.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás