promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhunyt Bálint, a kerekesszékes fesztiválozó
Borítókép:  Bahir.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Endrédi Bálintot úgy ismerték a legtöbben, hogy a kerekesszékes fesztiválkirály. A pécsi fiú nem csak a bodysurf-ben mutatott példát, hanem az élethez való hozzáállásban is. 

A Bahir.hu néhány héttel ezelőtt azzal a céllal írt cikket, hogy minél többen segítsenek Bálintnak a felépülésben. A Fesztiválkirály azonban nem tudott tovább harcolni, örökre lehunyta a szemét.

A pécsi fiúnál egészen gyerekkorában, csupán 9 évesen diagnosztizáltak egy súlyos betegséget, a Friedrich-ataxiát. Négy évvel később már járni sem tudott, de életerejét sohasem vesztette el, mindig vidám és pozitív volt.

Egyetemre járt, bulizott, fesztiválokra ment el, ejtőernyőzött, motorozott és csinált olyan dolgokat, amelyeket az egészséges társai is tettek. A fesztiválok üde színfoltja volt, ezek a fesztiválok pedig most már sosem lesznek ugyanolyanok. 

Bálint saját blogot is vezetett amire néhány nappal ezelőtt posztolt is, de akkor már nem volt jól. 

„Nagyon nem vagyok jól, kábé egy hete fulladok folyamatosan azért vagyok így eltűnve… még mindig pécsi személyi segítő keresésben vagyok és legfőképpen fedezetet rá biztosítani. Kérem szépen segítsetek így vagy úgy..!”

– írta a bejegyzésben. 

Bálintról idén januárban derült ki, hogy leukémiás, kemoterápiás kezelést is kapott, de már ez sem tudott segíteni.

A kerekesszékes fesztiválkirálytól a VOLT Fesztivál főszervezője, Lobenwein Norbert közösségi-oldalán búcsúzott.

„Bízom benne, hogy sok álmod valóra vált az alatt a nem túl sok év alatt, ami Neked jutott. Intézd el nekünk, hogy újra legyenek olyan fesztiválok, ahol Te annyira szerettél lenni, a barátaid pedig a színpadokról és a küzdőtérről is integetnek majd Neked. Ebben biztos lehetsz. Hiányozni fogsz! Isten Veled...”

– írta Lobenwein.

A tegnap délutáni hangüzenetedből csak keveset értettem, de a lényeget igen: "nem baj, nem adom fel!" - ezt mondtad,...

Közzétette: Lobenwein Norbert – 2020. november 4., szerda

Nyugodj békében, Bálint!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás