promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Boszorkányok: Robert Zemeckis régi klasszikussal tér vissza – előzetes
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

November 5-én kerül a mozikba Robert Zemeckis új filmje, a Boszorkányok, aminek főszerepeit Anne Hathaway, Octavia Spencer, és Stanley Tucci játsszák.

Roald Dahl műveiből már többször is születtek filmes adaptációk; köztük az egyik leghíresebb a Gene Wilder főszereplésével készült Willy Wonka és a csokigyár című 1971-es film, aminek forgatókönyvének írásában maga az író is részt vett, illetve a Tim Burton által újraálmodott, és Johnny Deppel készült Charlie és a csokigyár.

A norvég származású, Walesben született Dahl az 1940-es években, a gyermekek-, és felnőttkönyvei miatt szerzett hírnevet és vált a világ egyik legsikeresebb írójává. Több műve magyarul is megjelent, például a már említett Karcsi és a csokoládégyár, a Matilda, a Szofi és a HABÓ, valamint a Meghökkentő mesék.

1983-as klasszikusa, a Boszorkányok egy itthon kevésbé ismert könyv, aminek filmes feldolgozása hamarosan debütál a hazai mozikban. A filmet nem kisebb személy valósította meg, mint a Vissza a jövőbe-trilógia, a Forrest Gump, és a Karácsonyi ének Oscar-díjas rendezője, Robert Zemeckis, aki hamarosan a Disney élőszereplős Pinokkióját is tető alá hozza. Zemeckis nemcsak rendezőként, de Kenya Barris és Guillermo del Toro mellett forgatókönyvíróként is jegyzi a projektet.

A parádésnak ígérkező, sötét humorú, de szívet melengető történetű Boszorkányokban egy elárvult kisfiú kénytelen a távoli vidéken élő nagymamájához költözni, és együtt ismerkednek össze néhány elegáns, különleges, és megtévesztően kedves nővel, akikről hamar kiderül, hogy boszorkányok. Amikor pedig a nagyi menteni próbálja az unokáját, pont arra a helyre keverednek, ahol a Legfőbb Boszorkány összegyűjtötte az összes kolléganőjét, mert van egy szörnyű terve.

A filmben olyan színészeket láthatunk majd, mint az Oscar-díjas Anne Hathaway, az Oscar-díjas Octavia Spencer, az Oscar-jelölt Stanley Tucci, és Chris Rock. A Boszorkányokhoz nemrég megérkezett a hivatalos, szinkronos előzetese; a film november 5-én, az InterCom forgalmazásában kerül a magyar mozikba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás