promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eva Green űrutazós filmje hamarosan a mozikban – előzetes
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szeptember 10-én kerül a mozikba Eva Green űrutazós filmje, az Ígérem, hogy visszatérek, aminek már az előzetese is látható.

Alice Winocour az egyik legtehetségesebb európai női filmes, aki mások mellett az Oscar-díjra jelölt Mustang című film társforgatókönyvírója volt. Legújabb rendezése, az Ígérem, hogy visszatérek női sorsról, anyaságról, karrierről, megoldhatatlan dilemmákról szól.

A film versenyben volt az „A” kategóriás San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol a zsűri különdíját és az ökumenikus zsűri különdíját is megkapta. A rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is különdíjban részesült.

A főszereplőt alakító Eva Green-t (Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei, Éjsötét árnyék, 300: A birodalom hajnala, Casino Royale) jelölték a legjobb színésznő kategóriában a Francia Filmakadémia elismerésére, a César-díjra is. Green mellett olyan színészeket láthatunk majd, mint az Oscar-jelölt Matt Dillon (Ütközések, A ház, amit Jack épített, Keresd a nőt!, Én, a nő és plusz egy fő, Vad vágyak, Majd’ megdöglik érte) és Sandra Hüller (Toni Erdmann).

A történet: Sarah az egyetlen női tagja az európai űrprogramnak, ami rengeteg idejét veszi el. Egyedül neveli nyolcéves lányát és bűntudata van, hogy nem tölt több időt a gyerekével. Az anya-lánya kapcsolat újabb válságba jut, amikor Sarah-t beválasztják egy egyéves űrutazásba, a Proxima küldetésbe. Sarah látszólag megoldhatatlan válaszút előtt áll: imádott gyerekét egy évre hátrahagyja, és élete álmát megvalósítva a karrierjét válassza, vagy lemondjon mindenről és maradjon a kislányával?

Az Ígérem, hogy visszatérek szeptember 10-én, a Vertigo Média forgalmazásában kerül a magyar mozikba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás