promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét szimfonikus koncertalbumot adott ki a Metallica
Borítókép:  GEORG HOCHMUTH / APA / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Volt még mit összekevernie a Metallicának szimfonikusokkal, így megérkezett az S&M2.

Bizonyára sokan emlékeznek a 20 évvel ezelőtti S&M albumra, amit 1999-ben adott ki a Metallica a San Franciscó-i Szimfonikus Zenekarral közösen. A két lemezen ismert Metallica számok klasszikus, nagyzenekari átiratait hallhattuk. Az album világszerte hatalmas sikert aratott, 2000-ben Grammyt is kaptak a Legjobb Instrumentális Rock Szám kategóriában a Call of Ktulu-ért.

A legendás páros hosszú idő után, 2019 szeptemberében újra összeállt, hogy két újabb fantasztikus koncertet adjanak, a korábbihoz hasonló felállásban.

A két estén összesen 40 ezer rajongó volt jelen, akik csaknem 70 különböző országból érkeztek San Franciscóba azért, hogy láthassák a fellépést.   

Most pedig akár a saját otthonunkban is ízelítőt kaphatunk ebből, mivel a teljes koncert megjelent DVD-n, Blu-rayen és audio formátumban is (LP, CD).

Az S&M2 egy újabb mérföldkő a zenekar történetében, mind a hangzást, mind a filmként elénk tárt vizuális világot illetően. Lenyűgöző látni, ahogy James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett és Robert Trujillo a csaknem 80 fős szimfonikus zenekarral egy több, mint két és fél órás show-t játszik végig, ahol a régebbi klasszikusok mellett elhangzanak olyan dalok is, amelyeket még sosem hallhatott a közönség újrahangszerelt verzióban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás