promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét Drakulaként láthatjuk a 64 éve elhunyt Lugosi Bélát
Borítókép:  Drakula szerepében Lugosi Béla / universal / Collection ChristopheL via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lugosi Bélának köszönhetjük a vámpírok ikonikus kinézetét, és hiába hunyt el 1956-ban, a közönség legnagyobb örömére most újra Drakula bőrébe bújhat.

1931-ben mutatkozott be igazán a nagyközönség számára Bram Stoker művének gonosza, Drakula, akit Lugosi Béla keltett életre a filmvásznon egy lenyűgözően karakteres alakítással, és így megszületett a filmtörténelem egyik legismertebb szörnyetege. A fehér bőr, hátrafésült haj, köpeny és az igéző kéztartás mind a híres magyar színészhez köthető, így sokan egyből rá gondolnak, ha a vámpír szót hallják.

A Legendary Comics is tudja, hogy Lugosi Béla az igazi Drakula, ezért róla mintázták az október 6-án érkező képregény vérszívóját, amiben Bram Stoker klasszikusát dolgozzák fel – ráadásul mindezt a 64 éve elhunyt világsztár családjának és örököseinek beleegyezésével teszik meg.

Bram Stoker alapműve 1897-ben jelent meg, és azóta is az egyik legismertebb horrortörténet, szóval érdekes lesz egy új formátumban is megismerni. Lugosi Béla fia, Béla G. Lugosi nagyon örül, hogy ilyen megtiszteltetés éri elhunyt édesapját, hiszen így a rajongók ismét láthatják régi kedvencüket a legendás szerepben.

Íme, a Drakula képregény borítója:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás