Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

J.K. Rowling elárulta, hogy honnan jött igazából Piton professzor neve

J.K. Rowling elárulta, hogy honnan jött igazából Piton professzor neve

Zene, Film & Kultúra

J.K. Rowling elárulta, hogy honnan jött igazából Piton professzor neve

Zene, Film & Kultúra

Baranyecz János 07:37

A Harry Potter-könyvek írónője, J.K. Rowling hosszú évek után végre megosztotta a világgal, hogy honnan is kapta a nevét Piton professzor, vagyis Severus Snape.

A világ egyik leggazdagabb, és legbefolyásosabb írónője, J.K. Rowling 1997-ben robbant be a köztudatba a Harry Potternek köszönhetően. Miután megalkotta a különleges, varázslattal teli világát, nem volt menekvés, mindenkit elbűvöltek a szerethető karakterei, és az izgalmas történetei. A rajongók napjainkig a szívükben őrzik a Harry, Ron, Hermione, Dumbledore és többek között Piton professzor társaságában töltött időt, legyen az akár a könyveknek, akár a filmeknek köszönhetően.

J.K. Rowling szerencsére elég szoros kapcsolatot ápol a hűséges követőivel, éppen ezért most is egy nagyon érdekes kis információt osztott meg velük, ami választ ad egy több évtizedes kérdése. Elárulta, hogy Perselus Piton professzor, vagyis az eredeti könyvekben Severus Snape nem véletlenül kapta ezt az egyedi nevet.

Kiderült, hogy az írónő évekig egy Severus Road feliratú tábla előtt ment el a régi munkahelye felé, és tudat alatt ugyan, de így ugrott be neki egyből ez a név.

Így már legalább tudjuk, hogy a filmekben a 2016-ban elhunyt színész, Alan Rickman által alakított karakter mégis minek köszönheti pontosan a nevét.

J.K. Rowling mindig meg tud lepni minket, így számíthatunk rá, hogy hamarosan ismét kikotyog valami apróságot, ami mégis hatalmas dolgot jelent majd a Harry Potter rajongóknak.

Itt lehet megtekinteni az említett utcatáblát:

Borítókép: Piton professzor, vagyis Severus Snape / via screenrant.com