promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Előkerült egy elveszettnek hitt Oasis-dal
Borítókép:  Noel Gallagher. Forrás: AFP/Paul Bergen.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy elveszettnek hitt Oasis-dal demójára bukkant Noel Gallagher, a 2009-ben feloszlott rendkívül sikeres brit rockzenekar gitárosa, dalszerzője. A Don't Stop... című számot a zenész csütörtökön éjfélkor tervezi közzétenni.

„Időmilliomos vagyok mostanában, úgyhogy elhatároztam, megnézem, mi is van azon a több száz jelöletlen CD-n, amely otthon mindenfelé hever. Mintha a sors akarta volna, belebotlottam ebbe a régi demófelvételbe, amelyről azt gondoltam, örökre elveszett”

– idézte az 52 éves Noel Gallagher Twitter-bejegyzését a The Guardian.

A Don't Stop... soha nem jelent meg, az Oasis nem rögzítette stúdióban. A számnak egyetlen verziójáról volt eddig tudomása az Oasisnek, illetve a rajongóknak, azt mintegy tizenöt évvel ezelőtt, egy hongkongi koncert előtti hangbeálláson játszották el. Mint Noel Gallagher a közösségi oldalán írta, nem tudja biztosan, mikori a most fellelt demófelvétel.

Az Oasis (tizennyolc év után) 2009-ben oszlott fel, a gitáros azóta három albumot és számos EP-t készített Noel Gallagher's High Flying Birds elnevezésű bandájával. Legutóbb idén márciusban jött ki új számuk, a Blue Moon Rising.

A manchesteri Oasis minden idők egyik legsikeresebb brit zenekara volt, több mint 75 millió lemezt adtak el világszerte, nyolc-nyolc kislemezük és albumuk vezette a brit listát, 1995-ös lemezük, a (What's the Story) Morning Glory? minden idők ötödik legnagyobb példányszámban elkelt albuma az Egyesült Királyságban – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás