promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Shane Tusup mégis szerepelhet Hosszú Katinka filmjében?
Borítókép:  MTI Fotó/Koszticsák Szilárd
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A producerek már megkeresték a háromszoros olimpiai bajnok úszóedzőt.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, egy dokumentumfilm készül Hosszú Katinka pályafutásáról a Nemzeti Filmintézet 559,7 millió forintos támogatásával. A koronavírus-járvány és az olimpia elhalasztása ellenére az alkotást tovább forgatják, aminek jelenleg az élet írja a forgatókönyvét. Mindenképpen érdekes lesz látni, hogy milyen nehézségeken megy át Katinka ebben a helyzetben.

„Minden dokumentumfilm rendező vágya, hogy valami olyan extrém esemény történjen a forgatás alatt, amit a kamera megörökít az utókor számára, amire még álmában sem gondol senki – ez most nekünk sajnos maximálisan összejött. Lelkileg, fizikailag és szellemileg is óriási kihívás ebben a vészterhes időben leforgatni ezt a filmet, de állunk elébe”

– mondta Pálinkás Norbert rendező.

Katinka anno nagyon odaszúrósan nyilatkozott a Borsnak, amikor megkérdezték tőle, hogy egykori szerelme és edzője, Shane Tusup szerepelni fog-e a filmben:

„Maradjunk annyiban, ez az én filmem, hadd döntsem el én, hogy ki kap benne szerepet.”

Ezen a nyilatkozaton már látszott, hogy Hosszú nem akar magában sebeket feltépni. Az ki van zárva, hogy Tusup ne jelenjen meg a filmben, bevágásokban biztosan találkozni fogunk az arcával, de vajon meg fog-e benne szólalni? A rendező és a producerek mindenképpen szerepeltetni akarják az alkotásban.

„A film rendezője és producerei nagyon szeretnék, hogy én is szerepeljek a filmben. Többször kerestek ezzel kapcsolatban és a képviselőimmel volt egy személyes találkozójuk, ahol elhangzott a részükről: nélkülem nem lenne teljes ez a film és mindent elkövetnek azért, hogy igaz képet kaphassanak a nézők a háttérben végzett munkáról, a valós szereplőkről. Így erre a kérdésre nem tudok konkrét választ adni még…”

nyilatkozta a Borsnak Tusup.

A Katinka című életrajzi dokumentumfilm a tervek szerint a tokiói olimpia után kerül majd a magyar mozikba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás