promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
10 dolog, amit talán nem tudtál a 25 éves Bad Boys-ról
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

25 éve mutatták be Michael Bay egyik legnagyobb klasszikusát, a Martin Lawrence és Will Smith főszereplésével készült Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk? című filmet. Ebből az alkalomból összegyűjtöttünk tíz érdekességet, amit talán még nem tudtál róla.

1. Don Simpson és Jerry Bruckheimer producerek eredetileg Dana Carvey-nek (Wayne világa) és Jon Lovitz-nak (Micsoda csapat!, Lúzer SC) szánták Mike és Marcus szerepét. A projektnek ebben a fázisában még a film címe sem Bad Boys, hanem Hulletproof Hearts, vagyis Golyóálló szívek volt. Mikor megváltoztatták a címet, már Eddie Murphy-t és Wesley Snipes-t akarták a főszerepekre.

2. Később aztán szóba került Arsenio Hall (Amerikába jöttem), mint Martin Lawrence partnere, de miután Michael Bay megnézett egy epizódot a Kaliforniába jöttem címá sorozatból, rögtön Will Smith mellett döntött.

3. Michael Bay-nek az 1995-ös Bad Boys volt az első nagyjátékfilmje. Állítólag annyira nem volt megelégedve a forgatókönyvvel, hogy gyakran improvizálásra buzdította a színészeket.

4. Kevésbé köztudott, hogy a filmben látható 911-es Porsche valójában a rendező autója volt.

5. Marcus a film elején megjegyzi, hogy nem akar a Danny's étteremben enni, mert nem tetszik neki, ahogy ott bánnak velük. Tulajdonképpen ez egy létező cég, amelynek vezetőit és alkalmazottait is többször rasszizmussal vádolták.

6. Michael Bay, hogy olyan felvételek születhessenek, amelyeket addig nem láthattak a nézők, kamerákat szereltetett az autókra, és megkérte a kaszkadőröket, hogy szándékossan karambolózzanak. Az eredmény önmagáért beszél.

7. A rendező elmondása szerint utálta, hogy az eredeti Bad Boys-nál figyelni kellett arra a vágásnál, hogy a film beleférjen a PG-13-as kategóriába, ami nálunk a 12-es karikát jelenti. Éppen ezért a 2003-as Már megint rosszfiúk-nál már tudatosan az R-besorolást célozta meg, amit végül meg is kapott. Magyarországon pedig 18-as karikával mutatták be a folytatást.

8. John Salley, aki a Detroit Pistons kosárlabda csapat tagja volt, egy cameo erejéig megjelenik a filmben. A csapatot akkoriban Bad Boys-ként emlegették.

9. Michael Bay, mielőtt tető alá hozta volna a Bad Boys-t, rövidfilmeket és videoklipeket rendezett többek között olyan zenészeknek, mint Meat Loaf (I'd Do Anything for Love But I Won't Do What) vagy Tina Turner (Love Thing).

10. A film mindössze 19 millióból készült, amit már a nyitóhétvégén visszahozott. Összességében 141,4 millió dollárt hoztak a rosszfiúk, így nem is volt kérdés, hogy elkészülhet a folytatás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás