promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Liam Gallagher egyetlen koncertre összehozná az Oasist
Borítókép:  MIKE CLARKE / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jótékonysági koncert lehet belőle, ha Liam testvére, Noel Gallagher is rábólint.

Amikor 1991-ben Liam Gallagher által megalakult az Oasis, szinte azonnal csatlakozott a zenekarhoz Noel Gallagher, Liam bátyja. Gyakorlatilag a ’90-es és a 2000-es évek egyik legsikeresebb angol zenekaráról beszélhetünk, amit milliónyi rajongó látna újra szívesen színpadon, de hát Noel még egy 100 millió fontot érő turnéra is nemet mondott anno.

A feloszlás gyakorlatilag a semmiből jött 2009-ben. A Rock en Seine fesztiválbeli fellépésük előtt a két Gallagher testvér az öltözőben annyira összekapott, hogy Noel azonnal otthagyta a zenekart. Két órával később Noel a hivatalos Oasis weboldalon a következőt publikálta:

„Némi szomorúsággal, de óriási megkönnyebbüléssel közlöm, hogy ma este elhagytam az Oasist! Az emberek majd azt írnak és mondanak, amit akarnak, de én egyszerűen egy napot sem tudok tovább együtt dolgozni Liammel!”

Itt az európai koncert turné is félbeszakadt. Valószínűleg nem egyetlen dolog miatt, hanem már sokáig húzódhatott valami vita közöttük, amire máig nem derült fény.

Liam úgy gondolta, hogy inkább az Oasisben szeretne visszatérni, mint szólókarrierbe kezdeni. Sok pletyka volt az újraegyesülésről, de ezeknek nem volt alapjuk. Végül Noelnek maradt a Noel Gallagher's High Flying Birds, míg Liamnek a szólózás.

Utóbbi ismét el akarja érni, hogy legalább egy koncert erejéig színpadra álljanak. A járvány megbolygatta az egész világot, így ha Noel a pénzért nem is, de egy jótékonysági-fellépésbe lehet benne lenne.

Én most hivatalosan nem is fordítanám le Liam mit ír, és milyen hasonlatokkal dobálózik, az angolul tudók majd jót röhögnek ismét a stílusán, de a lényeg: arra kéri Noelt a Twitter üzenet végén, hogy az Oasis álljon össze egyetlen jótékonysági koncertre, utána pedig mindenki visszatérhet a jól működő szólókarrierjéhez.

Noelnek még van gondolkodási ideje, mivel jelenleg minden fellépés szünetel Európában, és a világ sok másik részén is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás