promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti mozipremierek: érkezik Vin Diesel, és a koronavírus korlátozás
Borítókép:  CTMG
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Korlátozzák a mozik befogadóképességét a koronavírus miatt, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének premierek.

Bloodshot – premier: 2020. március 12.

Vin Diesel sarokba dobja az autókázást, és mi meg örülni fogunk neki, mert a Bloodshot egy remek filmnek tűnik első ránézésre. A Sony az azonos című képregényhez nyúl hozzá, ami egy kis felüdülést hoz a Marvel és DC univerzuma után, akik ugyebár futószalagon küldik moziba a filmjeiket.

A főhőst visszahozzák a halálból, és nanotechnológiával erősebbé, valamint gyakorlatilag sérthetetlenné teszik. Aki ismeri a Deus ex-et, az érezhet a képregény sztorijában is egy kis beütést benne. Igen ám, csak itt a Rising Spirit Technologies manipulálni fogja Ray Garrison, azaz Bloodshot tudatát, hogy kegyetlen gyilkológépként használják fel a saját céljaikra. A nagy manipulátort, és a cég fejesét Guy Pearce alakítja, aki nem is sejti, hogy mit szabadít rá a világra.

Emma – premier: 2020. március 12.

Igazi brit dráma-vígjáték érkezik Jane Austen regényéből. A főszerepet Anya Taylor-Joy vállalta be, aki ugyebár feltűnt a Széttörvében, és az Üvegben, valamint Az új mutánsokban is fő karakter lesz. A tágabb közönség tehát úgy ismeri őt, mint valami tini-horror sztárt (tényleg legtöbbször horrorokban és thrillerekben játszott), de ahogy látni fogjuk, egy kosztümös szerep is iszonyatosan jól tud neki állni.

Emma Woodhouse egy fiatal és gyönyörű nő, aki apja hartfordi birtokán él egy nagy kastélyban, Highbury faluban. Nem akar feleség lenni, inkább a kerítőnőt játssza, de hát pont így fog az orra elé kerülni az bizonyos nagy Ő. Lesz benne dráma, de hát elkerülhetetlen, hogy az ne legyen fűszerezve egy kis vérbeli angol humorral.

Lassie hazatér – premier: 2020. március 12.

Hajaj, érkezik az újabb Lassie feldolgozás. Hadd ne számoljam meg, hogy mennyi van. (Pont most jelezték nekem, hogy amúgy nem sok, csak bekavarnak a folytatások.) Volt belőle sorozat is, meg ki tudja mennyi gagyibb feldolgozás, amire rá se tudok nagyon lelni. Az eredeti ugyebár az az 1943-ban megjelent film.  

Eric Knight regénye igazi klasszikus lett, de a többségnek azért pokollá tette a gyerekkorát a kalandregény. Az osztálytársaimmal nem is volt kedvünk elolvasni (megpróbáltuk), így megnéztük filmen. Az nem volt rossz, de majd kiderül, hogy a modern német változat milyen extrát tud adni. Azért azt ne várjuk el tőle, hogy olyan feldolgozást kapunk, mint A vadon hívó szava, amire 135 millió dollárt szórtak el. Ráadásul még az is megbukott, pedig Harrison Ford a fedélzeten volt színészként. Pozitív, hogy itt nem CGI kutya van, hanem egy igazi skótjuhász.  

Tess és én – Életem legfurcsább hete – premier: 2020. március 12.

Újabb regényfeldolgozás jön, Anna Woltz tollából, ami Tess és Sam hetét meséli el, abszolút egyedi stílusban. Steven Wouterlood rendező és Laura van Dijk forgatókönyvíró nagyon aranyosan akarják nekünk tálalni ezt a nyári kalandot, ahol mind a két fiatalnak űr van lelkében, de segítenek egymásnak feltölteni azt boldogsággal.

„Hét napig vagyunk a szigeten, de ez életem legfurcsább és legboldogabb hete.”

Nyomorultak – premier: 2020. március 12.

Tisztelik, vagy csak egyszerűen félnek a rendőröktől Párizs legszegényebb bevándorlónegyedében? Ladj Ly, a Nyomorultak rendezője itt is nőtt fel, szóval nagyon is jól ismeri, hogy milyen veszélyes környék ez. Az alkotás a Cannes-i Filmfesztiválon az Arany Pálmáért is versenyben volt, végül pedig a Zsűri díját be is tudta zsebelni.

Stephane vidéki rendőr, aki nemrég költözött Párizsba és egy civil ruhás bűnüldöző egységhez kerül a város legproblémásabb negyedébe. A törvénytisztelő férfi még nem is gondolja, hogy milyen fertőbe csöppen, ahol elég egyetlen szikra, hogy minden lángra kapjon.

Az első áruló – premier: 2020. március 12.

A vérbeli olasz gengszterfilmek szerelmesei örülhetnek, mivel Marco Bellocchio friss alkotása ilyen lesz. Anno Tommaso Buscetta tanúvallomásának köszönhetően tudta Falcone vizsgálóbíró térdre kényszeríteni a szicíliai maffiát, a Cosa Nostrát. Végül ő lett az első áruló, aki mai napig egy megosztott hős.

Marco Bellocchio és a forgatókönyvíró csapat jegyzőkönyvek és tanúvallomások alapján rekonstruálták a történéseket, hogy teljesen élethűen tudják visszaadni Buscetta történetét.

A mi Kodályunk – premier: 2020. március 12.

A mi Kodályunk valójában egyszerre dokumentumfilm és fikció, amelyben két fiatal muzsikus, Ránki Fülöp zongoraművész és Devich Gergely csellóművész szemszögéből, és egy száz éve elhangzott koncert apropóján ismerhetjük meg a 20. század egyik legjelentősebb muzsikusa, Kodály Zoltán egy kevéssé ismert arcát. Az alkotásban a dokumentumfilmektől eltérően minden információ a fiatal zenészszereplők párbeszédeiből derül ki, Kodály írásai belső monológként hangzanak el Kaszás Gergő színművész előadásában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás