promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szintén az HBO-ra érkezik a Csernobil alkotójának új sorozata
Borítókép:  Naughty Dog / PlayStation
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha úgy vesszük, akkor valamilyen szintén már előzetesünk is van: érkezik a The Last of Us.

Persze még nem magához a szériához, hanem az eredeti The Last of Us-hoz, mivel egy túlélőhorror játékról beszélünk, ami 2013-ban jelent meg. Idén május végén érkezik a második része, szóval a gamerek örülhetnek.  

A történet szerint 2033-ban járunk, a poszt-apokaliptikus Egyesült Államokban. A főhősnek, Joelnek a fiatal Ellie-t kell eljuttatnia egy Fireflies nevű barátságos ellenállócsoporthoz, akik azt gondolják, hogy Ellie lehet a kulcsa a világot pusztító fertőzésnek. Lesznek itt banditák, kannibálok, na meg zombik.

Ez bizony The Walking Dead hangulat újragondolva. Kicsit kockázatot is vállal ezzel a csatorna, mivel egy friss zombi-tematikájú sorozatot nehéz lesz a világra szabadítani. Az AMC-nek már három is van, ami a The Walking Deadhez-univerzumhoz köthető, és már kicsit unják is az emberek, köztük én is. A Fear The Walking Dead eljutott arra a szinte, hogy csak a háttérben nézem ebédközben, mialatt még a telefonomat is nyomkodom. Ráadásul lehet megint meglépik azt, hogy kinyírják az egyik közkedvelt karaktert, aki miatt még működött ott valami.

Azonban maradjunk a The Last of Us-nál, amit Craig Mazin fog képernyőre álmodni, aki a tavalyi év legjobb szériáját, a Csernobilt hozta el nekünk. Ha valaki, hát Mazin ki tud valami értékelhetőt passzírozni ebből a világból úgy, hogy lenyűgözze a nézőket, de közben hű is maradjon a játékhoz. Szerintem ő is érzi, hogy nagyon újat kell mutatnia, de ez a teher rá jól fog hatni.

A stábhoz ráadásul csatlakozott a játék írója, és rendezője, Neil Druckmann, aki imádta Mazin vázlatait. Ez azért jó jel, mert Druckmann nem igazán csípte a filmadaptáció terveit, ezért is nem lett belőle semmi. Iszonyatosan tiszteli Mazint, de azért most is azt nézte, hogy a The Last of Us működhet-e élőszereplőkkel, a Csernobil alkotója pedig bizonyította, hogy működhet.

Craig Mazin mit hozhat nekünk? Hát, egy újabb sötét, befordulós, és remélhetőleg kegyetlen jó sorozatot. A The Last of Us Part 2 játék közben 2020. május 29-én debütál, aminek szintén fognak átemelni a történetéből. A Vaják kicsit vegyes fogadtatást kapott a Netflixen, mint friss játékadaptáció, most itt az idő, hogy az HBO villantson egy nagyot. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás