promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az amerikaiak valójában hatalmas nagy nácik - Támad az új HBO széria
Borítókép:  HBO
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy alternatív múltba megyünk vissza az HBO sorozatában.

Philip Roth anno egy zseniális regényt tett le az asztalra Összeesküvés Amerika ellen címmel. Az 1940-es évek Amerikájában járunk, ahol az író azzal a gondolattal játszott el, mi lett volna, ha Charles Lindbergh, a repüléstörténet egyik legismertebb alakja, az ország nemzeti hőse nyeri meg a választásokat Roosevelttel szemben.

Lindbergh 25 évesen elsőként repülte át az Atlanti-óceánt, másodpilóta vagy navigátor segítsége nélkül. A hírnév és a dicsőség Amerika egyik leghíresebb emberévé tette. Rontott viszont a képen, hogy nyolcvan éve rádióban szólította fel az amerikai döntéshozókat a hitleri Németország támogatására. Lindberg arról akarta meggyőzni az amerikai politikusokat, hogy az Egyesült Államoknak semmi keresnivalója nincs az európai konfliktusban, még ha ez azzal járna, hogy a Wehrmacht könnyedén bemasírozik Londonba.

Lindberghben volt egy adag náci szimpátia, és antiszemitizmus, amit háborúellenességbe próbált burkolni. Philip Roth alternatív múltjában most ő az elnök, ami felborított volna mindent, mivel a politikus a fasizmus felé tereli az országot.

Az HBO szériája a Drót alkotóitól érkezik, ami már eleve garantálja a minőséget. A középpontban egy New Jersey-ben élő munkásosztálybeli zsidó család lesz, tehát az ő szemszögükből fogjuk átélni a történéseket.

Az Összeesküvés Amerika ellen (The Plot Against America) 2020. március 17-én debütál az HBO GO-n.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás