promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
 Artemis Fowl előzetes: érkezik a Disney következő nagy dobása
Borítókép:  Disney Enterprises
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Végre bemutatják az Artemis Fowlt, ami rengeteget csúszott.

A tini regény adaptációk nagyot mehetnek, de nagyot is bukhatnak. Az eredeti regénysorozat ráadásul nálunk nem annyira ismert. Eoin Colfer az elsőt még 2001-ben írta, és utána a sikere miatt egy egész univerzumot tudott építeni köré. A megfilmesítési jogok még 2013-ban kerültek a Disneyhez, akik meg is csinálták. Az első előzetest 2018-ban adták ki, a premier pedig tavaly nyárra volt betervezve, de valahogy elcsúszott az egész. Érezhetően nem is volt akkora hype körülötte, mint amit a Disneytől elvárna az ember.

Most azonban már biztosra vehetjük, hogy 2020. május 28-án érkezik a film a hazai mozikba. A rendezői székbe Kenneth Branaght ültették be, aki a 2015-ös Hamupipőkét készítette el anno a Disneynek, de a Marvel-univerzumban is feltűnt már a neve, mivel az első Thort ő hozta össze. Hát, látványban nem lesz okunk panaszra, a többi meg majd kiderül.

A 12 éves Artemis Fowl bűnözőzseni felmenőkkel rendelkezik, de magát a karaktert már a jó oldalon láthatjuk. Ez lesz Ferdia Shaw első szerepe, de azért oda tették mellé Colin Farrellt apaként, hogy eladható legyen a dolog. Fowlnak akkor kell igazán felnőttként viselkednie, amikor elrabolják édesapját, aki a világ kincseit védelmezte még az intergalaktikus fenyegetésektől is. Fowl segítségére lesz egy tündér (Lara McDonnell) és egy óriástörpe (Josh Gad) is.

Hát, elnézést a regényrajongóktól, ők biztosan jobban értenek ehhez a világhoz, de eléggé keszekusza az egész, és valahogy érződik a levegőben, hogy a Disney azért rejtegette ezt a projektet, mert nem sikerült túl izmosra. Azonban leporolták, és a csaknem két és félperces teljes előzetes szerint most már tényleg nem tologatják tovább.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás