promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sírni tudnánk A rettenthetetlen folytatásának előzetese miatt
Borítókép:  MovieWeb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Csak egy kérdés merült fel a videó megtekintése után: miért?

Az 1995-ös A rettenthetetlen egyike azoknak a „történelmi” filmeknek, amit kifejezetten kedvelek. Nem véletlen, hogy idézőjelbe raktam a történelmi szót, hiszen Mel Gibson alkotásának pont annyi köze van a valós eseményekhez, mint a skótoknak a whiskeyhez.

Ennek ellenére nem véletlen, hogy a film öt Oscar-díjat is kapott, azt viszont nem gondoltam volna, hogy valaha is folytatás készül hozzá, igaz, Hollywoodtól minden kitelik, hiszen a Gladiátorból is készül folytatás. A nem hivatalos sequelhez megérkezett az előzetes, aminek főszereplője Robert de Bruce lesz, akit már az 1995-ös filmben is Angus Macfayden alakított. A történet az ő 1306-os megkoronázásával veszi kezdetét.

A hivatalos leírás szerint az újdonsült király William Wallace örökségét viszi tovább, és folytatja az I. Edward király elleni lázadást. A másfél perces előzetesben láthatunk kardpárbajt, csatajelenetet, A rettenthetetlen stílusát és hangulatát megidéző festői tájakat, mégis annyira feleslegesnek és gyengének hat az egész, hogy az ember értetlenkedve tárja szét a karját, hogy

ezt mégis miért kellett?

A filmet a számomra teljesen ismeretlen Richard Gray rendezte, a főbb szerepekben Macfayden mellett olyan színészeket láthatunk, mint Jared Harris (Csernobil, Sherlock Holmes: Árnyjáték), a 25 évvel ezelőtti filmben Murron-t alakító Mhairi Calvey, Anna Hutchison (Ház az erdő mélyén), és a Trónok harca Podrickjaként ismert Daniel Portman.

A Robert The Bruce-t június 28-án mutatják be Amerikában. Hogy a hazai forgalmazók közül lesz-e bárki, aki a nevét fogja adni ehhez a rettenethez, egyelőre kérdéses.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás