promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lemondott a Disney elnöke, de már meg is van az utódja
Borítókép:  USA Today
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elhatározása meglepte az iparágat.

Bob Iger, akit sokan Hollywood legnagyobb hatalmú emberének neveznek, egy sajtóközleményben mondta ki, hogy lemond a Disney elnöki pozíciójáról. Az ő nevéhez fűződik Rupert Murdoch szórakoztatóipari birodalma, a 21th Century Fox megvásárlása, és a Disney streamingszolgáltatásának, a Disney+-nak a tavaly év végi elindítása, továbbá ő irányította annak idején a Pixar, a Marvel, és a Lucasfilm bekebelezéseit is.

Iger azt írta, a "legjobb időben" lép visza ahhoz, hogy el lehessen kezdeni az irányítás átadását egy új vezetőnek.

„Az elmúlt 12 hónapban a cég nagyobb és komplexebb lett. Úgy éreztem, hogy a Disney vagyoni alapjai a helyükön vannak, a stratégia kialakult, így a lehető legtöbb időt kellene vállalkozásunk kreatív ügyeire fordítanom”

Az biztos, hogy Bob Iger még 2021. december 31-éig marad a Disney-nél, mint ügyvezető elnök, utódjául azt a Bob Chapek-et nevezte ki, aki eddig a cégbirodalom vidámparkjaiért és termékeiért felelős Disney's Parks, Experiences and Products-ot irányította.

A The Walt Disney Company piaci értéke az ötszörösére nőtt Iger elnöki idejében, ő volt a vállalat hatodik elnöke. Hogy lássuk, mennyire is megkérdőjelezhetetlen az Egérgyár hatalma, a 2019-es év tíz legnagyobb mozis kasszasikerét hozó filmek közül hetet a Disney készített.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás