promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Spielberg és Schwarzenegger is búcsúzik Kirk Douglastől
Borítókép:  Robyn Beck / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagy inspirálója volt Hollywoodnak a 103 éves korában elhunyt színész.

Szép kort ért meg Hollywood legnagyobb veteránja, és generációjának utolsó ékköve, Kirk Douglas, akitől 103 éves korában kellett búcsúznunk.

Fiai közül a legismertebb, Michael Douglas már egy mély üzenetben elköszönt az édesapjától.

Közben Hollywood legnagyobb nevei róják le a tiszteletüket az ikonikus színész előtt, köztük Danny De Vito, aki jól ismerte őt, mivel Michael Douglas kollégiumi szobatársa volt. Le is írja a szokásos laza stílusában, hogy nagy inspirációt jelentett neki, és mindig jó volt vele együtt lógni.

A kultikus rendező, Steven Spielberg még közleményt is adott ki a halálhír hallatán:

„Nagy megtiszteltetés, hogy része lehettem Kirk életének ebben a 45 évben. Nagyon fognak hiányozni a kézzel írt levelei, jegyzetei, és jótanácsai, amik már atyai szintűek voltak.”

Spielberg megosztotta azt is, hogy élete végéig inspirálta őt a színész.

Sylvester Stallone mivel is emlékezhetne meg Kirkről, mint egy bokszfilmmel, emellett a mozi utolsó óriásának nevezte őt. Természetesen ez is adalék volt a Rockyhoz.

Arnold Schwarzenegger hosszan és mélyen búcsúzott el a legendától:

„Kirk Douglas egy igazi ikon volt. Gyerekként néztem a western filmjeit Ausztriában, szóval nehéz is szavakba önteni, mit jelentett ő nekem. Egy hős volt.”

Schwarzenegger leírta azt is, hogy ő volt számára a tökéletes példakép, aki nélkül a karrierje nem lett volna ugyanaz. Még a Kaktusz Jack forgatásán találkoztak először, ahol Douglas afféle mentora volt Arnoldnak, és rengeteg tanácsot kapott tőle. Ha a film gagyi is, a tanítás örök.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás