promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minden mozi bezárt Kínában, amíg tombol a koronavírus
Borítókép:  Cinema City
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy néz ki, hogy a hollywoodi filmipar is meg fogja érezni a járvány hatását.

A tüdőgyulladáshoz és az influenzához hasonló tüneteket okozó vírus már drasztikus szinten terjed Kínában a karantén ellenére is. A friss adatok szerint az országban 2744 ember fertőződött meg eddig a vírussal, és 80 halálos áldozatról tudnak. Főleg az nem ad okot a bizalomra, hogy 2800 fertőzésgyanús esetet tartanak számon.

Olyan drasztikus lépések voltak eddig, mint a pekingi Tiltott Város, vagy a sanghaji Disneyland lezárása. Ehhez jön ugyebár, hogy a mozikat is be kellett zárni, és itt 70 ezer filmszínházról beszélünk. Bár népszerűek a hazai filmek, de ez Hollywoodnak is nagy érvágás most, mivel az Egyesült Államok után Kína a második legnagyobb globális filmpiac.

Pénteken indult a kínai holdújév, amire számtalan bemutatót terveztek. Körülbelül egymilliárd dolláros bevételt jósoltak erre a hétvégére, amit kimondani is félelmetes. Mivel Kína összes nagy mozihálózata bezárt, ebből nem lett újévi kaszálás.

A járvány miatt az összes mostani és későbbi premier is bizonytalanná vált.

Kínában megállt az élet, főleg a karantén alatt lévő városokban: bezártak a repterek és a vasútállomások, és sok helyen a tömegközlekedés is teljesen leállt. Az emberek otthonról dolgoznak, és kerülnek minden olyan helyet, ahol tömeg lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás