promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ legtöbb bevételét hozó filmje lesz az Avatar 2?
Borítókép:  Twentieth Century Fox
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

James Cameron kéri vissza magának az első helyet a Bosszúállók: Végjátéktól.

Akit még elkerült volna a hír, annak most felnyitjuk a szemét: a Bosszúállók: Végjáték lett a világ legtöbb bevételét hozó filmje, letaszítva James Cameron Avatarját a trónról. Ehhez egy nagyon picit csalnia kellett a Marvel alkotásnak, mivel amikor még nem volt meg a rekord, akkor nyolc perc extra tartalommal ismét mozikba küldték a filmet. Mivel ment a kapkodás, nem is vágták újra, csak a végére betették az extra jeleneteket.

Amikor megvolt a rekord, James Cameron nem akadt ki, hanem stílusosan gratulált az alkotásnak. Bár azért nem volt annyira szókimondó, mint amikor a Titanicot nyomta le a Végjáték, de fejet hajtott az új rekorder előtt. Nincs is nagyon mire kiakadnia, mivel az ezüst és a bronzérem is az övé, ráadásul mai napig a világ egyik legsikeresebb rendezője és producere.  

Cameron azért úgy látja, ha érkezik az Avatar második felvonása, akkor vissza fogja venni az első helyet:

„Biztos vagyok abban, hogy az Avatar 2 megelőzi majd a Végjátékot bevételben. Most azonban ünnepeljünk, méghozzá azt, hogy az emberek még mindig járnak moziba.”

Az Avatar 2 milliárd 789 millió dollárt gyűjtött, míg a Végjáték 2 milliárd 797 milliót. Nyúlfarknyi a különbség, és Cameron meg is jegyezte, hogy az ő világukban ezt a könyvelők csak kerekítési hibának neveznék.

A rendező valami különleges vetítési technikán is dolgozott, ezért csúszott el ennyire az Avatar folytatása. Ha minden jól megy, akkor 2021. december 17-én érkezik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás