promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így szól magyarul a Trónok harca egyik legismertebb dala – videó
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Trónok harca dala, a Jenny of Oldstones ezúttal magyarul csendül fel.

A Trónok harca befejező évadára sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy Ramin Djawadi zenéje nem lett volna zseniális. Miközben ezt a cikket írom, éppen a The Last of the Starks (Az utolsó Starkok) track-et hallgatom.

A széria során több dal is elhangzik valamelyik karakter előadásában, ilyen volt a Jenny of Oldstones (Jenny Ódonkőből) című westerosi népdal, amit a Deresi csata előtt, a 8. évad 2. részében hallhattunk Podrick-tól, később aztán az epizód stáblistája alatt is felcsendül a Florence and the Machine átdolgozásában.

A dal a Kardok vihara című harmadik kötetben szerepel, bár nem végig. A könyvben akkor csendül fel, mikor Arya a Zászló Nélküli Testvériséggel utazik, Hétpatak Tom énekelte ezt egy idős asszonynak.

Amikor Benioff és Weiss írták az évadot, a már meglévő sorokhoz hozzászőtték a saját szövegüket, és aztán Djawadi zenéjével vált teljessé. A sorozat egyik legismertebb dalát ma már magyar nyelven is meghallgathatjuk, Fojtyik Alexandra előadásában, aki idejét nem sajnálva lefordította a dal szövegét, és felénekelte azt. Az eredmény egészen csodálatos, érdemes meghallgatni!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás