promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brad Pittnek a Trója után jött a karrierje egyik fordulópontja
Borítókép:  Charley Gallay / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A színész egy interjúban beszélt arról, hogy azért vállalta el a Tróját, mert muszáj volt, de ez fel is nyitotta a szemét.

Brad Pitt-et most a Volt egyszer egy… Hollywood miatt imádjuk, de az Ad Astra – Út a csillagokba is egy remek film volt tőle idén a többség szerint. Persze Quentin Tarantino alkotása miatt lesz meg neki az Oscar-jelölés, amiben a Sony is segített: a stúdió egyiküktől sem akarta elvenni az esélyt a díjra, így Leonardo DiCapriót a legjobb férfi főszereplő, míg Brad Pittet a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában indítják. Valahogy így is van meg a fejünkben a felállás, de hát valójában mind a ketten főszereplők voltak.

Brad Pitt most egy interjúban beszélt az egyik fordulópontról a karrierjében, ami bármennyire furcsa, de Wolfgang Petersen filmje, a Trója volt. Az már nem furcsa, hogy ezután döntötte el, hogy nem akar többet közepes alkotásokban szerepelni:

„A közös munka David Fincherrel (Hetedik) elkényeztetett. Wolfgang Petersen számára ez nem volt könnyű. A tengeralattjáró minden idők egyik legjobb filmje (ezt is Petersen rendezte), a Trója viszont egy kereskedelmi és közönségfilm lett. Minden jelenet ugyanoda lyukadt ki: »Íme a hős!«, nem volt benne igazi misztikum. Ezután döntöttem úgy, hogy csak minőségi sztorikba fektetek energiát. Ez volt a váltás, ami a következő évtizedek filmjeihez vezetett.”

Ha ide kattintva elkezdjük tanulmányozni Pitt filmes listáját, akkor láthatjuk, hogy a Trója után azért még jött két Ocean's film, és a Mr. és Mrs. Smith, azonban onnantól valóban szépen megválogatta a színész, hogy miben szerepeljen.

Pitt az interjúban kitért arra is, hogy nem is akarta igazából megcsinálni a Tróját, de hát a stúdióval szerződése volt, így valamilyen szinten rákényszerítették erre. Az, hogy nem tudott kiszállni belőle megőrjítette, de hát ez is kellett a nagy felismeréshez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás