promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tizennyolc énekes, és egy közös dal Fábián Juli emlékére
Borítókép:  Like a Child offical
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

 A Földrevaló című szerzemény az előfutára a Fábián Juliról készült dokumentumfilmnek. 

Szinte napra pontosan két évvel Fábián Juli halála után, 2019. december 15-én kerül bemutatásra Lévai Balázs “Like a Child” című dokumentumfilmje, amely Juli fájdalmasan rövid életét követi végig. Az alkotás az énekesnő művésszé válását helyezi a középpontba, ennek a folyamatnak a kiemelt állomásait próbálja megragadni és körüljárni a családtagok, az egykori tanárai és pályatársai segítségével.

 

A Julihoz közelállók visszaemlékezései és az archív felvételek mellett a film egyik különlegessége a közös dal, amelyet egyedülálló módon tizennyolc énekes ad elő: Palya Bea, Wolf Kati, Tóth Vera, Mező Misi, Freddie, Jónás Vera, Mujahid Zoli, Micheller Myrtill, Bolba Éva, Urbán Orsi, Gereben Zita, Péterffy Lili, Heincz Gábor ’Biga’ és Molnár Emese.

Az előadók között ott vannak a tavalyi Petőfi Zenei Díjátadón Juli javára visszalépett énekesnők is: Rúzsa Magdi, Lábas Viki valamint Schoblocher Barbara.

„A dal szövegéhez Juli egy gyerekkori levele adta az ihletet, amit édesanyja osztott meg Facebook oldalán (egy adománygyűjtő kampány során), amelyet Juli 10-11 éves korában írhatott, amiben az áll, hogy elment, nem mondja meg hová, de ne izguljunk. Ez a levél egy fájdalmas, de szép metaforája a mostani helyzetnek: Juli halála óta az az érzés van mindannyiunkban, hogy igazából elbújt, csak nem mondta meg, hogy hová.”

- mesélte a közös dal szerzője, a Konyha zenekar frontembere, Szepesi Mátyás, aki zenészként és menedzserként is erősen jelen volt Juli életében.

Most pedig jöjjön a tizennyolc közreműködő, akik így együtt gyönyörű emléket állítottak Fábián Julinak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás