promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pálfi György Tribute a denveri filmfesztiválon
Borítókép:  Magyar Nemzeti Filmalap
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A rendező lesz az október 30-án kezdődő kolorádói esemény díszvendége.

Több mint 250 film felvonultatásával október 30-án kezdődik a 42. Denveri Filmfesztivál, Kolorádó állam kiemelkedő kulturális eseménye, melynek több mint 40 000 nézője van évről évre. A rangos amerikai rendezvény Pálfi György magyar rendezőnek szenteli idei Tribute programját, és három Pálfi-filmet tűz műsorra a magyar rendező jelenlétében.

A 2002-ben készült és világszerte kiemelkedő sikert aratott Hukkle című magyar filmet 17 év után ismét vetítik Denverben. Pálfi György első mozifilmjéért sok-sok elismerést nyert világszerte, köztük az Európai Filmakadémia legjobb elsőfilmnek járó Fassbinder-díját. A Karlovy Vary filmfesztiválon a legjobb rendező díjával jutalmazott Szabadesés (2014) is újra műsoron lesz Denverben. Az egymás alatt lévő hét lakásban játszódó történeteket bemutató film különlegessége, hogy mindössze fél év alatt készült el a dél-koreai Jeonju Digital Project finanszírozásával.

A denveri fesztivál szervezői által „nyers tehetségű és merész eredetiségű” alkotóként jellemzett Pálfi György legutóbbi mozifilmje, a Filmalap támogatásával magyar-kanadai koprodukcióban készült Az Úr hangja lesz a harmadik Pálfi-film, amit Denverben vetítenek majd.

A rendező egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé adaptálta Stanislaw Lem azonos című világhírű sci-fi regényének gondolatvilágát. 

Pálfi György jelenleg a Filmalap támogatásával, Pusztai Ferenc producerrel és Miskolczi Péter társproducerrel a Sömmi gyártás előkészítésén dolgozik, mely Cserna-Szabó András betyárregényének mozifilm feldolgozása lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás