promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Joker nevetése még egy vérbeli humoristát is kizökkent
Borítókép:  Warner Bros.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Spoileresen tárgyalunk, de csak a jelenet miatt, komoly poénokat nem lövünk le.

Mindenki emlékszik a filmben, amikor a Joaquin Phoenix által megformált Arthur Fleck beül az egyik humorista előadására, aztán jegyzetelget. A jegyzetelgetés még egy dolog, de állandóan rosszul nevet fel a démoni Jokeres kacajával. Itt már a betegsége mellett az elmezavar is egyre jobban meglátszik rajta.

A filmben a humorista valóban humorista volt, mivel Gary Gulman stand-upos vállalta be azt a részt. Neki nem rég az HBO-n is volt egy önálló showja The Great Depresh címmel. Főleg Amerikában ismert, nálunk annyira nem, de érdemes ráhallgatni pár poénjára.

 

Gulman a Collidernek nyilatkozott arról, hogy csak annyiról tájékoztatták, hogy a humorizálnia kell a színpadon, nem tudta, hogy Phoenix mire készül. Garynek csak a hatodik felvétel után esett le, hogy Joker nevetését hallja, előtte azt hitte valami statiszta rontja el folyton a jelenetet.

„Feltűnt, hogy valaki túl hangosan röhög. Már úgy voltam vele, hogy szólok Toddnak (Todd Phillips rendező) csináljon valamit az ürgével, de aztán esett le, hogy Joaquin Phoenix az.”

Valószínűleg Garynek örök élmény marad, hogy egy ilyen ikonikus jelenetben vett részt. Ennél a résznél gyakorlatilag még a néző is zavarban van, a humoristát meg szabályosan kizökkentette a karakter démoni röhögése.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás