promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mégsem annyira jó film a Joker?
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A negatív kritikák szépen lassan leszázalékolják a filmet.

A Jokert a Velencei Filmfesztiválon vetítették a világon először. A film nyolcperces álló vastapsot kapott a közönségtől, emellett elnyerte a fesztivál fődíját, az Arany Oroszlánt.

Hasonló sikerrel zárult a film torontói bemutatója is, ahol a címszereplőt alakító Joaquin Phoenix a Tribute Award elismerést vehette át a munkájáért.

Az egész világ tűkön ülve várja már Todd Philips filmjét, és az első vélemények, valamint értékelések alapján van okunk reménykedni a legjobbakban. Persze mint minden filmnél, a Joker esetében is vannak, akiknek nem tetszik annyira a film, de a napokban egyre több negatív értékelés érkezik a Rotten Tomatoes-ra.

Megmondom őszintén, én sosem adtam erre az oldalra, és a mai világban, ahol már szándékosan leszázalékolnak egy-egy filmet, ez egyébként főleg a Marvel kontra DC meccseknél tapasztalható, nem is érdemes ezeket a semmitmondó számokat nézegetnünk. Félreértés ne essék, ha jogos a negatívum, és meg van magyarázva, akkor elfogadható, de amikor alig pár szóban teremtik le a filmet, azt egyszerűen nem lehet nem semmibe venni. A film Rotten Tomatoes oldalán 81 kritikus véleménye olvasható eddig, ezek között belefutottam egy ilyen értékelésbe is:

„A Joker egy ártalmas szemét”

– így fogalmazta meg rövid és lényegretörő véleményét a RogerEbert.com munkatársa.

Olvashatunk olyanokról, hogy a film Phoenix alakításán kívül semmi mást nem tud nyújtani. Volt, aki a Bűn Bohóc Hercegének képregényes megjelenítését hiányolja, de van, aki azt hozza fel a film ellen, hogy túlságosan is árad belőle a társadalomkritika. Persze a film még így is 78 százalékon áll, ami a kezdetekhez képest ugyan nem jó, de nem is tragikus. Ezzel szemben viszont az IMDb-n 9,6-os értékelésen áll.

A magam részéről, sosem szoktam hagyni, hogy más véleménye befolyásolja az én filmélményemet. Október 3-a amúgy sincs már olyan messze, nemsokára mi is láthatjuk végre a Jokert,és eldönthetjük, hogy tetszik-e vagy sem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás