promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Saul fia is megjelenik a Trónok harca fináléjában
Borítókép:  Cosmopolitan
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nemes Jeles László Oscar-díjas filmjéből is merítettek a Trónok harca írói a sorozat fináléjához.

[[adv]]

A Trónok harca sok éven át az HBO zászlóshajójának számító sikersorozat volt. Ahhoz képest, hogy a hatodik évaddal elvált egymástól a regény és a széria, a közönség még mindig imádta, és várta az új epizódokat, Komoly nézettségi rekordokat is döntögetett, az idén véget ért fantasy sorozat fináléját több mint 13.6 millióan nézték.

Nyilván a befejező évad úgy sikerült, ahogy, és a rajongóknál is kiverte a biztosítékot, olyannyira, hogy petíciót indítottak az utolsó évad újraforgatásáért. Kijelenthetjük, hogy az utolsó évaddal szembeni gyűlölködést a forgatókönyv váltotta ki, amivel David Benioff és D.B. Weiss kiszúrta a szemünket.

Nemrég írtunk arról, hogy az ujkor.hu összeszedte a Trónok harca eseményei és a magyar történelem fordulatai közötti párhuzamokat.

Most viszont egy olyan magyar vonatkozás látott napvilágot a Trónok harca forgatókönyvéből, amin magam is meglepődtem. "A Vastrón" című finálé szkriptjének első oldalán szembetalálkozunk egy magyar filmcímmel, méghozzá a Saul fiával. A holokauszt témájú filmdrámában egy különleges nézőponton keresztül kísérjük végig a főszereplőt, Sault, így ismerve meg a történetet. Úgy tűnik, Nemes Jeles László Oscar-díjas filmjéből is merítettek a Trónok harca írói, ugyanis a szkript egyik sorában ez olvasható:

"Tyrion-t követjük Saul fia stílusban, az arcára közelítve, ahogy áthalad a kapukon."

Apróság, de mégis az embernek mosolyt csal az arcára, hogy kint Amerikában is ennyire ismerik a Saul fiát, mi több, már egy olyan filmművészeti kifejezéssé, fogalommá vált, mint a 'snitt' vagy a 'svenk'. Aki szeretné elolvasni az egész epizód forgatókönyvét, ezen a linken megtalálja: www.emmys.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás