promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az új Watchmen a jelenben játszódik, de nem lesz benne Facebook
Borítókép:  HBO
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az eredeti alkotó azonban elhatárolódik a sorozattól.

[[adv]]

Alan Moore igazi zseni. Eddig olyan képregényeket tett le az asztalra, mint a Watchmen, vagy a V mint vérbosszú. Nagyon jól tudjuk, hogy mindkettőből kiváló film született. Utóbbit a Wachowski testvérek tették naggyá, míg előbbiből Zack Snyder készített zseniális feldolgozást.

Az eredeti sztori az alternatív valóságban játszódik a '80-as években, ahol a szuperhősök tevékenységét betiltották és kirekesztették őket. Az alternatív valóság folytatódik, azonban az HBO Watchmen-sorozata a jelenbe készül betenni a lábát.

Damon Lindelof, aki a Hátrahagyottakat is készítette a csatornának, anno öt oldalas levelet írt a rajongóknak, amiben leszögezi, hogy egyáltalán nem akarja felforgatni a Watchmen világát. A legérdekesebb változtatása, hogy a történetet a jelen korba helyezi át. Szerinte tekinthetjük ezt egy remixnek is, új karakterekkel fűszerezve.

Ezekből most kiderült néhány: a Watchmen jelenkori világában például nem lesz közösségi média, mivel a kormány fenyegetésnek vélte, így betiltotta. Az elnöki székben Robert Redford ül éppen, aki tényleg maga Robert Redford. A sorozat egyik fő konfliktusvonalát a rendőrség és a rasszizmus kérdése fogja vezetni.  

Közben Alan Moore, vagyis az eredeti képregény alkotója teljesen el akar határolódni a szériától, mert nem híve az adaptációknak, ezt már régről is tudjuk.

Lindelof próbálta megismertetni a képregényrajzolóval, hogy mit is akar kezdeni a sorozattal, de Moore erre nem igazán kíváncsi:

„Szerettem volna személyesen beszélni vele, hogy elmondhassam, mit akarok kihozni az ő világából, de már az elején a tudtomra adta, hogy nem akarja. Alan Moore stílusát elővéve azt kell mondanom, hogy b.szd meg, akkor is megcsinálom!”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás