promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Budapestre látogat Vic Armstrong
Borítókép:  Magyar Nemzeti Filmalap
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Superman, James Bond és Indiana Jones kaszkadőre nem hiába érkezik a fővárosba.

A Filmalap Fast Forward Programjának meghívására Budapestre érkezik és mesterkurzust tart július 31-én a Francia Intézetben az Oscar- és BAFTA díjas Vic Armstrong akciójelenet-rendező, aki többek között a Terminátor 2. – Az ítélet napja, a Dűne, a Star Wars: A Jedi visszatér, a Charlie angyalai és a Szárnyas fejvadász akcióival lett világhírű.

Az Oscar- és BAFTA-díjas Vic Armstrong a világ egyik legnépszerűbb akciójelenet-rendezője. Híres, keresett kaszkadőrből lett hollywood-i kasszasiker filmek second unit rendezője és tévésorozatok direktora. Kaszkadőrként olyan legendák bőrébe bújt, mint Superman, Indiana Jones vagy James Bond, akciórendezőként pedig neki köszönhetjük többek között a Terminátor 2. – Az ítélet napja nyitójelentét és motoros-kamionos üldözését, az Air America, a Dűne, a Csillagközi invázió, a Star Wars: A Jedi visszatér, a Charlie angyalai vagy a Szárnyas fejvadász akciójeleneteit.

(Vic Armstrong és Harrison Ford az Indiana Jones és az elveszett frigylláda fosztogatói forgatásán. Ford közös képüket ezzel a vicces kísérőszöveggel dedikálta kaszkadőrének: „Vic – ha megtanulsz beszélni, nagy bajban leszek!”)

Több évtizedes pályafutása alatt a legismertebb rendezőkkel dolgozott együtt, úgymint Steven Spielberg, Sir Richard Attenborough, Ridley Scott, George Lucas vagy Martin Scorsese.

A Filmalap Fast Forward Programjának meghívására Vic Armstrong július 31-én Budapesten, a Francia Intézetben tart mesterkurzust, amelyen szó lesz arról is, hogy ez a speciális terület milyen alapvető változásokon ment keresztül az elmúlt évtizedekben, a technológiai fejlődés hogyan újította meg az akciófilmek világát, illetve arról, hogy milyen volt a filmtörténet legendás jelenetein dolgozni, és arról is, hogy valójában mennyi háttérmunkát, szakértelmet, mekkora stábot igényel egy pár perces akciójelenet.

Az Akcióterv – Vic Armstrong a kaszkadőrszakmáról és az akciófilm rendezésről című mesterkurzuson Armtrong beszélgetőpartnere Piroch Gábor, a legismertebb magyar kaszkadőr lesz. Az angol nyelvű előadásra a szervezők főként rendezőket, producereket, kaszkadőröket és filmszakos hallgatókat várnak. Az ingyenes eseményre ezen a linken lehet regisztrálni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás