promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megvan az Oscar-díjas Holdfény rendezőjének új filmje
Borítókép:  KEVORK DJANSEZIAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A legendás tánckoreográfus, az afroamarikai Alvin Ailey életét szeretné bemutatni.

Alvin Ailey talán abban szerencsésnek mondható, hogy édesanyjával pont Los Angeles felé fújta őket a szél. Nagyon szegények voltak, abból éltek, hogy ház körüli munkákat végeztek el gazdagéknál. Alvin azonban már ekkor is más volt, mivel nagyon érdeklődött a művészetek iránt.

Legnagyobb hatással Lester Horton volt rá, aki szintén nagyon híres koreográfus volt az akkori időben. Mivel rengeteg stílus keveredett nála, így Alvin már akkor magába tudta szívni a sokszínűséget.

Alvin Horton halála után átvette a társaság vezetését, és a következő évben már a Broadwayn lépett fel, így New Yorkban is ragadt. Később 1958-ban alapította meg New Yorkban a modern táncot népszerűsítő Alvin Ailey Amerikai Táncszínházat. Revelations című előadása a történelem legtöbbet játszott modern táncdarabja lett.

Az AIDS-ben szenvedő Ailey 1988-ban, egy évvel 58 éves korában bekövetkezett halála előtt megkapta a Kennedy Központ életműdíját, Barack Obama elnök pedig 2014-ben posztumusz kitüntette az Elnöki Szabadság Érdeméremmel.

Barry Jenkins nem pihen, és a lehető legtöbbet akarja kihozni ebből a sztoriból is. Jenkins a Holdfény című film forgatókönyvírójaként Oscar-díjat kapott és rendezőként is jelölték a díjra. Idén a „Ha a Beale utca beszélni tudna” című filmje forgatókönyvéért kapott jelölést az amerikai filmakadémiától.

A film forgatókönyvét most Julian Breece fogja írni Jennifer Dunning életrajzának felhasználásával.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás