promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még kapunk egy Avicii albumot
Borítókép:  Gabriel Olsen /Getty Images
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lezárják az életművét, és jön egy posztumusz album, amit ő maga már sajnos nem tudott befejezni.

A Tim Bergling néven született zenészt, akit a világ legjobb DJ-i között tartottak számon, lassan már egy éve, 2018. április 20-án találták holtan Omán fővárosában, Maszkatban, ahol barátaival nyaralt. Sajnos később a család is megerősítette, hogy Avicii öngyilkos lett.

Mindenki szerint törékeny és érzékeny lelkű volt, és nem illett abba a zeneipari, üzleti gépezetbe, amelyben végül találta magát.

A svéd DJ halála előtt új albumán dolgozott: több, szinte már majdnem kész dalt hagyott hátra. Szerzőtársai a megmaradt jegyzetek és üzenetek alapján minden erejükkel azon voltak, hogy megvalósítsák a zenész eredeti elképzeléseit, ezzel is tisztelegve emlékének. A család végül belement abba, hogy ezeket mindenképpen ki szeretnék adni.

A TIM címet viselő album júniusban jelenik meg, az első kislemez, az Aloe Blacc-kel közös SOS-t pedig április 10-étől már meg is hallgathatjuk.

Bergling családja az album teljes bevételét a Tim Bergling Alapítványnak ajánlja fel: a nonprofit szervezet tevékenységével a mentális betegségekre igyekszik felhívni a figyelmet, ezzel is próbálva csökkenteni az öngyilkosságok számát.

 [[tim]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás