promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zseniális képet tettek a Louvre piramisa köré
Borítókép:  New York Post
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Három évvel azután, hogy „eltüntette” a francia főváros szimbolikus piramisát, JR lenyűgöző munkával tért vissza a Louvre-hoz.

A francia művész a piramis fennállásának harmincadik évfordulójára készítette el négyszáz önkéntes közreműködésével a „Nagy Piramis titka” elnevezésű installációját, amelyet vasárnapig tekinthetnek meg a helyi lakosok és turisták.

A 2016-os munkájával ellentétben ez a legújabb „optikai csalás” nem látható a földről, ezért a Louvre egyik balkonjára várják az érdeklődőket, ha teljes egészében szeretnék megcsodálni a monumentális alkotást.

A 2016-os munka és készítője, a mindig napszemüveget viselő JR. Forrás: Quartz

 

A légi felvételeken jól kivehető, hogy JR egy szakadékba „helyezte” a huszonegy méter magas üvegpiramist, amely kiemelkedik a sziklák közül, olyan érzést keltve a nézőben, mintha éppen akkor készültek volna el vele az építői.

Forrás: hypebeast.com


Összesen kétezer papírcsíkot használtak az installáció megalkotásához, és JR már hetekkel korábban toborozni kezdte az önkénteseket a közösségi oldalain, akik végül négy napon át felváltva dolgoztak, hogy befejezzék a remekművet.

[[moni]]

Forrás: Instagram


A sokat vitatott piramis születésnapjáról 2020 februárjáig harminc különböző eseménnyel emlékeznek meg a franciák.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás