promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar indie a javából: The Bluebay Foxes
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A csapat két és fél év után érezte úgy, hogy elég érettek lettek egy nagylemezre, ami bemutatja hol is tartanak most hangzásban, stílusban, és megmutassák, hogy mi is az a The Bluebay Foxes. A címe ezért is lett az, hogy NOW, mivel a jelenre akartak reflektálni. A mostani dalokat elhallgatva a jövőjük nem is lehetne ennél fényesebb.

Csináltak eddig single-öket, live sessiont, belekóstoltak, hogy milyen összeválogatni egymás mellé passzoló dalokat egy EP-re, majd most megtették ugyanezt egy nagylemezhez. Szerencséseknek mondják magukat, mert megjelenésről-megjelenésre és koncertről-koncertre érezték azt, hogy megtérül az az energia, amit beleraknak minden területen a zenekarba és a számokba. Ennek az útnak a jelenlegi állomásának a lenyomata most ez a lemez.
Talán sok zenekarral ellentétben, akik viszonylag hamar törekednek összehozni egy nagylemezt, mi próbáltuk elhúzni ezt, úgy mint a többi »mérföldkövünket«. Sokat előzenekarozunk, sok helyen játszottunk és most éreztük azt, hogy ha kiadunk egy ekkora anyagot, akkor az már szólni fog valakiknek, elérünk vele egy olyan közönséget, aki már tud rólunk, vagy ismer minket
– mesélte a csapat.

Továbbra is a jelenre való utalásként érdemes megemlíteni, hogy a legelső megírt Bluebay daltól (I’ll be here) kezdve az utolsó közösen összerakott dalig (Falling) sok minden rajta van a lemezen. Van közte olyan, amit korábban már egy másik, live session formájában megmutattak nekünk (Heart), mert már akkor tudták, hogy az a dal képes kettős életet élni egy leegyszerűsített, puhított félakusztikus formátumban és a lemezen hallható pörgősebb zúzósabb formában is.

Ott van a Waste on you, ami az EP-n szerepelt, de úgy érezték, hogy újra fel kell venniük, hogy megmutathassák a nagylemezen is egy új formában. Több olyan dal is van a NOW-n, ami a zenekar eddigi élete folyamán többször változott velük együtt, vagy a koncertműsor végett, vagy csak rájöttek hogyan tehetik még jobbá azokat, mint például a China. Itt van még a Lonesome is, amihez Ligeti Gyuri nyúlt hozzá, hogy elnyerje a végső formáját.

Az albumon szerepel még az On my own is, ami az első klipes single volt a nagylemezről. A nemrég megjelent Over viszont már az új irányt képviseli a zenekar életében, úgy mint a legújabb Falling vagy a What makes you better, amelyekben zeneileg tapasztalható némi változás és hogy merre haladnak.
Hatalmas köszönettel tartozunk Ligeti Gyurinak, aki nem csak producerálta és keverte a lemezt, de a legnagyobb emberi támogatást jelentette az egész időszak alatt, jött le a próbákra, éjjeleken át dolgozott a dalokon és még a kórházból is kiszökött csak, hogy el tudjuk kezdeni a stúdiózást. Ő ébresztett rá minket, hogy hiába nagy a feladat, de csak úgy van értelme, ha az ember mindent tőle telhetőt belerak és élvezettel csinálja azt
– mondta hálálkodva a zenekar.

Most pedig vessétek bele magatokat a magyar indie csodába, amit én gyakorlatilag ugyanolyan kellemes érzéssel hallgattam a műfaj kedvelőjeként, mint bármelyik külföldi csapat lemezét. A NOW-t Spotifyon ide kattintva tudjuk meghallgatni, de akiknek nincs, azok YouTube-on is elérik itt.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás