promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fantasztikus filmekkel hívogat a Skandináv Filmfesztivál
Borítókép:  cornandsoda.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Köd, sötét és hideg. Nem, most nem novemberről írunk, hanem Skandináviáról, az persze igaz, hogy az Art+Cinema mozi két termében ma kezdődő és november 28-áig tartó Skandináv Filmfesztivál nagyon passzol ehhez a hónaphoz.

Csupa sejtelem, csupa misztikum, nem véletlen, hogy Észak-Európa film- (és köny-) kultúrájához nemcsak a Nils Holgersson tartozik hozzá, hanem a krimi, sőt a thriller is.

Meg az olyan sajátos látásmód, amely Ingmar Bergmant vagy éppen Lars von Triert jellemzi. Utóbbi legújabb filmje, A ház, amit Jack épített is látható (premier előtt) a fesztiválon, míg Bergman születésének 100. évfordulója alkalmából szintén premier előtt vetítik a Bergman 100 című dokumentumfilmet, továbbá a Persona, Saraband és az Őszi szonáta című alkotását.

Ütős válogatást láthat a közönség a legjobb északi filmekből, egy részük pedig csak most lesz látható. Ezúttal mutatkozik be Magyarországon A 64-es betegnapló és a Q-ügyosztály negyedik története. Utóbbi minden idők egyik legsikeresebb dán mozija, most pedig hónapokkal a magyar premier előtt lehet majd látni – és egyébként thriller.

A fesztivál különlegességeiről, többek között az Oscar-jelölt alkotásokról részletesebben itt, a cultura.hu oldalon olvashat, míg a részletes programért a mozi honlapját és a fesztivál Facebook-oldalát ajánljuk.

(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás