promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennél jobb breakbeat mixet nem fogsz kapni az élettől
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Mike Truman és Chris Healings alapította Hybrid még 1999-ben tette le az első albumát az asztalra. A Wide Angle olyan volt, mint egy kapu az új évezred felé. A srácok megmutatták a zeneszeretőknek, hogy a breakbeat egy fantasztikus stílus, és igazi úttörőként letaroltak mindent vele.

Aki akkoriban nem Ricky Martin – Livin' La Vida Loca című számával volt elfoglalva, az tapasztalhatta, hogy milyen mély hangzást és zenei hatást tudott hozni az album. A Hybrid elkezdett szárnyalni, az igényes elektronika hívei pedig összetették a két kezüket, hogy megalakultak. Szimfonika, breakbeat, progressive? Ezt a három műfajt nem igazán lehetett egymás mellé tenni, de Chris és Mike csak összehozták.

Aztán 2010-ben az együttes újabb taggal bővült, Charlotte Truman énekesnővel és dalszövegíróval. Ez jó döntésnek bizonyult, mivel Charlotte angyali hangja egy teljesen új világot tudott hozni a duó hangzásába. Nem kérdés, hogy a Disappear Here, amit először vettek fel vele, az egyik legjobb Hybrid korong, nálam pedig szubjektíven a top 40-ben is benne van a világ legjobbjai között.

Aztán sajnos jött egy törés, Chris Healings 2015-ben kilépett az együttesből, hogy szóló DJ és hangdizájner karrierjére koncentrálhasson. Az új album, a Light of the Fearless nem mondom azt, hogy rossz lett, nagyon sokat hallgattam, de ettől még érződik rajta Chris hiánya és kreativitása.

Most viszont kicsit visszamegyünk az időbe, és elővesszük a klasszikus Hybridet. A remix kollekció elég elvont, és nagyon mély, aki inkább a csapattal szeretne ismerkedni, az a saját dalaikkal kezdje. A mixet most kifejezetten azoknak ajánlom, akik az igényes elektronikus zenét szeretik, és olyan utazásba is belemernek kezdeni, amit csak nagyon kevés zenerajongó ért. Ők viszont nagyon fognak örülni, mivel rögtön kettőt is bedobok.

A tracklistet mind a két videó leírásában meg lehet találni. Aki inkább a populárisabb irányba akar mozogni, (bár itt szinte képtelenség) annak inkább a második részt ajánlom, amibe olyan előadók remixei vannak, mint a U2, R.E.M., Radiohead, BT vagy éppen Moby. Nos, most már nincs más hátra, dőljetek hátra, és élvezzétek az utazást!

Hybrid – The Noughties Part I



Hybrid – The Noughties Part II



(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás