promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Különleges filmnek ígérkezett a jubileumi, 25. James Bond, és már a forgatás megkezdése előtt beigazolódtak az elvárások, ám nem éppen úgy, ahogy sokan számítottak rá.

Danny Boyle Oscar-díjas rendező, a Gettómilliomos, a 28 nappal később és a Trainspotting alkotója az előkészítési fázisban fogta magát, és lelépett a produkciótól. Hivatalosan kreatív nézetkülönbségek miatt távozott, de hamar kiderült, a valódi ok az volt, hogy a stúdió minden áron ki akarta nyírni a 007-es ügynököt, ám Boyle erre nem volt hajlandó, így inkább odébbállt.

A világhírű rendező kiesését követően sokan már arról cikkeztek, Bondnak, és a teljes szériának befellegzett. Felmerült, hogy vajon a MeToo idején szükség van-e még egyáltalán egy szexista, a sztereotípiákat újratermelő produkcióra, amelyben a nők csak és kizárólag a vágy tárgyaként jelenhetnek meg. Mások a főhös karakterét nehezményezték, mondván épp itt lenne az ideje, hogy végre ne egy fehér színész alakítsa az ügynököt. A legtöbben Idris Elbának szavaztak volna bizalmat, ő azonban mindannyiszor elegánsan elhárította a Bondra vonatkozó kérdéseket. Boyle távozása tehát alaposan felkavarta az állóvizet, így a stúdiónak sietnie kellett az új rendező felkutatásában, hiszen minden nappal romlanak Bond esélyei.

Nos, nem kell tovább találgatni, a 25. film biztosan elkészül, a rendező pedig a True Detective című sorozattal ismertté vált Cary Joji Fukunaga lesz. Fukunaga az Emmy-díjas széria mellett olyan filmeket rendezett, mint a 2009-es Sin Nombre, a 2011-es Jane Eyre, és a három éve készített Beats of No Nation. Legutóbb a Maniac című elég betegnek tűnő sorozaton dolgozott, ezt követően szállt be a Bond-produkcióba.

A forgatás jövő márciusban indul Londonban, a bemutató várhatóan 2020 februárjában lesz, vagyis a felfordulás ellenére is csupán néhány hónapot csúsznak az eredetileg tervezett 2019 novemberi időponthoz képest. A forgatókönyvet Neal Purvis és Robert Wade írják, korábban Boyle, immár Fukunaga segítségével. Bond szerepében – a sorozat történetében utoljára – Daniel Craig tűnik fel. Rajta kívül Naomie Harris (Moneypenny), Ben Whishaw (Q), Rory Kinnear (Tanner) és Ralph Fiennes (M) is visszatér.

Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy mi lesz Bond sorsa. Így nem tudni: vajon a stúdió továbbra is ragaszkodik-e ahhoz, hogy a 25. filmmel végleg lezáruljon egy fejezet, és vagy lehúzzák a rolót, vagy tiszta lappal indítják újra a sorozatot. Esetleg a Boyle távozása körüli hercehurca, és Fukunaga érkezése megváltoztatta-e a véleményüket.

Legkésőbb másfél év múlva kiderül.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás