promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]Az idei év zsúfolt volt a Marvel életében, bemutatták a Thor: Ragnarököt (igaz, ezt 2017 végén, de lényegi rész már átlógott 2018-ra), a Fekete Párducot, kijött a Bosszúállók: Végtelen háború, és hogy oldják a feszkót, A Hangya és a Darázzsal is előlállt a Disney-Marvel stúdió. Kaszáltak vagy 5 milliárd dollárt a négy filmmel, mégsem túlzás kijelenteni, 2019 lesz a Marvel képregényfilmek nagy éve. Jön az egyelőre cím nélküli Bosszúállók, ami simán túlszárnyalja majd elődei teljesítményét, Pókember is visszatér, a legnagyobb attrakció pedig az elsőszámú szuperhős, az univerzumot megmentő Captain Marvel (vagyis Marvel kapitány) lesz.

A Brie Larson főszereplésével készült filmhez kijött az első trailer, ami alapján nagyon valószínű, hogy a szuperhősök rajongói nem fognak csalódni. Ahogy azt már tudni lehetett korábban is, hogy Marvel Kapitány nem eredettörténet lesz, vagyis nem azt mutatja majd be, ahogy az egykori vadászpilóta, Carol Danvers felfedezi emberfeletti képességeit. A csodanő már szuperhősként tűnik fel, és ebben a minőségében lép be a Starforce nevű Kree elitkommandóba, ahol a Jude Law által alakított karakter veszi a szárnyai alá. Az előzetes azonban árnyalja a képet némileg, hiszen kiderül, hogy Danvers visszatér(-zuhan) a Földre, különféle univerzumokból maradt emlékei pedig alaposan összemosódnak.
Nem az vagyok, akinek hiszel
– fogalmazza meg a tételmondatot a hősnő az előzetesben, amelyben feltűnik a fiatal Nick Fury is (Samuel L. Jackson mintha a Ponyvaregényből lépett volna ki). Kettejükre vár a feladat, hogy kitalálják, hogy mi is történik a nővel, és hogyan lesz belőle Marvel Kapitány. A retro hangulatú szuperhősfilmben persze a gonoszok is felbukkannak, az alakváltó földönkívüliek azonban nem sok jóra számíthatnak. Hiszen ha Marvel Kapitány még egy látszólag ártatlan idős hölgyet is kérdés nélkül pofán vág, akkor mi várhat a Skrullokra?

Ahogy az elmúlt hónapokban többször hallhattuk a nagy stúdiók ideológiai kiskátéjából, az erő mostantól a nőkben van. A Disney ezúttal sem hagy kétséget afellől, hogy ők immár mindennél jobban tisztelik a gyengébbik nemet, amelyet eszükbe sem jutna a gyengébbiknek nevezni, hiszen csak a nők menthetik meg a világot. A her – hero szójáték az előzetes alatt egyértelművé teszi a szuperhősfilmek jövőjét. Ahogy a DC is dobja Supermant, hogy a helyét Supergirl vegye át, úgy a Marvel is a nőkkel számol hosszútávon. 

A filmben a két főszereplő mellett Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Clark Gregg és Lee Pace is feltűnik majd. A művet Anna Boden és Ryan Fleck rendezik.

A Marvel Kapitány 2019. március 8-án debütál, a magyar mozikba egy nappal korábban, már 7-én megérkezik.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás