promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
[[video]]
Azt hihetnénk, nincs már új a nap alatt, nem létezik olyan horrorfilmes fogás, amitől halálra rémülne a közönség.

A hatvanas évek elején, Hitchcock Madarak című filmjének bemutatója után elég volt, ha két varjú mellé egy harmadik telepedett az ablakpárkányra, a lakók máris sikítva menekültek. Az elképzelhetetlen belezések, vérontások, és futószalagon gyártott scary jumpok (vagyis a semmiből előugró szörnyűségek) világában már szinte lehetetlen elérni a közönség ingerküszöbét. Ezért is meglepő, hogy a YouTube eltávolított egy horror-előzetest, mondván annyira ijesztő, hogy halálra rémítheti a gyanútlan nézőt.


Persze egy néhány másodperces teaser esetében a rémisztés egészen más kategória. A Démonok között-széria új részeként beharangozott, Az apáca című film rövid előzetese valójában egyetlen rémisztő halálsikoly, amit egy nem túlságoan barátságos fizimiskájú apáca enged ki magából. A horror-hirdetés ráadásul más videók előtt kéretlenül töltődik le és indul el, vagyis egészen váratlanul éri a nézőt.

A sikoltó apáca már órák óta ijesztgette az embereket, amikor egy empatikus Twitter-felhasználó bejegyzésben figyelmeztette a közönséget a vérfagyasztó kontentre. Üzenete hamar több mint százezer like-ot kapott, amire a YouTube is felfigyelt, és gyorsan le is vették a sikolyt.

A videómegosztó oldal hivatalosan a sokkoló tartalomra vonatkozó belső szabályozásra hivatkozva törölte Az apáca reklámját. Ez alapján minden olyan videót eltávolítanak, amely erőszakos, vagy bármi egyéb, a közönség nyugalmának megzavaraására alkalmas jelenetet tartalmaz. Döntésük remekül időzített, és nem várt (?) reklámot csinál a szeptember 6-án a mozikba kerülő filmnek. Amelyről azt már mindenki megtanulta, hogy képes halálra rémíteni a nézőt.

Az apáca 1952-ben, Romániában játszódik, ahol egy Vatikánból érkezett pap és egy apácanövendék nyomoznak egy apáca rejtélyes öngyilkosságának ügyében. A címben szereplő, és vélhetően idővel kegyetlen gyilkossá változó apáca a Démonok között második részéből lehet ismerős.

A James Wan rendezte Démonok között 1 és 2 egy paranormális jelenségeket kutató házaspárról szól, akik hivatásszerűen szállnak szembe a gonosszal. A nagy sikerű filmek szinte szükségszerűen kaptak egy spin-offot, ez lett az Annabelle, illetve az Annabelle 2 – A teremtés, amely az alapfilmben felbukkant gyilkos babáról szól, és aminek várhatóan jövőre jön a harmadik része is.

A franchise ősszel Az apácával bővül, és a közeljövőben érkezhet a szintén a Démonok között 2-ből ismert görbe emberről szóló film is.

Az apácában a Démonok között főhősét játszó Vera Farmiga húga, Taissa Farmiga is felbukkan. A Vatikán küldöttét Damián Bichir alakítja majd. A filmet a The Hallow című horror alkotójaként megismert Corin Hardy rendezte.

Az apácát szeptember 7-én mutatják be Amerikában, nálunk azonban a szokásokhoz híven már egy nappal korábban, 6-án a mozikba kerül.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás