promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A vidéki nagyvárosokban is lesz Vertigo Filmhét
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A július 25. és augusztus 1. között megrendezett filmmustrához idén vidéki nagyvárosok is csatlakoznak, szám szerint három: a szombathelyi Agora - Savaria Filmszínház, a szegedi Belvárosi mozi és a szolnoki TISZApART Moziban is élvezhetjük a jobbnál jobb filmeket. A fővárosban a helyszín változatlan, vagyis a Puskin moziban Vertigózhatunk.

Az egy hét alatt naponta három - szombaton és vasárnap négy-négy - artfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron a látogatók.

Július 25-én, a nyitónapon premier előtt vetítik A kíméletlen című angol-amerikai-francia drámát. A film Billy Moore angol bokszoló igaz története, aki Thaiföld két legbrutálisabb börtönét élte túl, muay thai harcosként részt vett a börtönök közötti küzdelmekben.

Premier előtt lesz látható a fesztivál zárónapján, augusztus 1-jén Xavier Giannoli francia alkotó A jelenés című filmje, amelynek főszerepében a Cannes-ban a legjobb színész díját elnyerő Vincent Lindon látható. A történet egy 18 éves lányról szól, akinek megjelent Szűz Mária. A Vatikán kivizsgáltatja a jelenést, leginkább arra kíváncsiak, hogy nem csalás áll-e a háttérben.

Július 26-án az Arany Pálma-díjas Ken Loach-rendezés, az Én, Daniel Blake, majd az Oscar-díjas dokumentumfilm, az Amy - Az Amy Winehouse-sztori lesz látható. A napot Jorgosz Lantimosz görög rendező Cannes-ban díjazott, Egy szent szarvas meggyilkolása című filmje zárja az Oscar-díjas Nicole Kidmannel és Colin Farrell-lel a főszerepben.

Skandináv filmeké lesz a főszerep július 27-én. Először a Vad Észak - Mese az ezer tó országából című finn természetfilmet, majd a Kisvárosi gyilkosok című dán fekete vígjátékot tűzik műsorra, végül a Thelma című norvég misztikus thrillert láthatják az érdeklődők.

Magyar napot tartanak július 28-án. A Lengemesék című animációs filmet követően Mészáros Márta Aurora Borealis - Északi fény című alkotása és Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból című családdrámája következik. A napot a Lajkó - Cigány az űrben című fekete komédia zárja.

Július 29-én frankofón alkotásokat tűznek műsorra. A Belle és Sebastien 3 - Mindörökké barátok című film nyitja a francia alkotások sorát, amelyet Omar Sy legújabb romantikus mozija, a Doktor Knock követ. Premier előtt mutatják be a Bűbájosok című új francia vígjátékot, a napot pedig Francois Ozon cannes-i versenyfilmje, a Dupla szerető zárja.

Július 30-án vetítik világsztárok főszereplésével Az ígéret című történelmi drámát az örmény népirtásról. Újra látható lesz a Holdfény című dráma, amely tavaly a legjobb film Oscar-díját érdemelte ki, de műsorra tűzik a Wind River - Gyilkos nyomon című thrillert is.

Másnap kelet-európai napot tartanak. A lengyel színeket Adrzej Wajda utolsó játékfilmje, az Emlékképek képviseli. Bulgáriából a többszörös díjnyertes Az óra lesz látható, végül a román cannes-i díjazott Kutyák című alkotás zárja a napot.

A fesztivál utolsó napján A jelenés című film mellett vetítik Brie Larson Oscar-díjas alakításával A szobát, valamint az Én, Tonya című fekete komédiát. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás