promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Milyen is volt valójában Robin Williams?
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az HBO a sorozatai mellett népszerű arról, hogy félelmetesen jó dokumentumfilmeket mutat be. Robin Williams élete pedig ismét egy kiváló alapanyag, amit Marina Zenovich hozott össze, aki már bezsebelt két Emmyt a Roman Polanski: Üldözött és imádott című művéért.

A népszerű színész humorista volt, mielőtt belevágott a filmes karrierbe. Ezt a kitaposott utat teljesen át tudta vinni a filmjeibe is. Az egész az „Egy úr az űrből” című 1978-as vígjáték sorozattal kezdődött, amit itthon is ismer a közönség.

Már ezért megkapta a Golden Globe-díjat, amiből összesen hat darab van neki a Cecil B. DeMille-életműdíjjal együtt. A színész egy Oscar-díjat tudott bezsebelni, amit teljesen jogosan kapott meg Good Will Hunting mellékszerepéért.

Nevettetőnek tartották, és a legtöbben a humoros filmjeire emlékeznek, pedig iszonyatosan sokat tett lesz az asztalra drámai színészként is. Szerintem a legsötétebb szerepe az Álmatlanságban volt, ami egy nagyon nyomasztó lélektani thriller, amit Christopher Nolan rendezett.

A Robin Williams: Come Inside My Mind című alkotásban eddig soha nem látott felvételeket láthatunk magáról a színészről és életéről. Barátai mesélnek milyen ember is volt ő valójában, de előveszik a sötét énjét is, mivel a lelki és drogproblémáiról is lehull a lepel.

A dokuban Billy Crystal, Lewis Black, Pam Dawber, Whoopi Goldberg, Eric Idle, David Letterman, Steve Martin, David Steinberg és Williams fia, Zak is mesél.

Amúgy az alkotás narrátora maga a színész lesz, aki 2014-ben követett el öngyilkosságot. A film július 16-án debütál az amerikai HBO-n, és valószínűleg itthon se kell rá sokat várnunk. (Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás