promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sziget: nagyobb költségvetés, nagyobb nevek
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
„Minden idők legerősebb zenei programját sikerült idén összehoznunk, elég ha csak a Nagyszínpad headliner sorát említjük, amelyben olyan aktuális világsztárok sorakoznak, mint Kendrick Lamar, a Gorillaz, Lana Del Rey, a Mumford and Sons, Dua Lipa, Kygo vagy az Arctic Monkeys” – kezdte a szokásos éves Sziget sajtótájékoztatót Kádár Tamás, aki tavaly vette át Gerendai Károlytól a fesztivál főszervezői posztját. Kádár azt is hozzátette, hogy a Nagyszínpad főműsoridős sztárjai elé is olyan nevek kerültek, mint Liam Gallagher vagy Shawn Mendes, akik számos európai nagyfesztiválon headliner pozícióban szerepelnek.

A főszervező elmondta, hogy idén – az év elején a cégbe befektető külföldi tulajdonosokkal egyeztetve – egy hároméves növekedési stratégiát dolgoztak ki, melynek első lépéseként a 2018-as Nagyszínpad sztárfellépőire majd’ 1 milliárd forinttal többet költöttek, mint tavaly. A Sziget teljes költségvetése idén várhatóan 8,6 milliárd forint lesz, ami 12%-kal magasabb, mint az előző évben.

Idén már a belépésre jogosító karszalaggal is lehet fizetni a Szigeten. A rendszer lényege, hogy a karszalagok RFID chippel lesznek felszerelve, így amellett, hogy minden belépési jogosultságot tartalmaznak (napok, kempingek, stb.) a fizetési funkciót is magukban foglalják. Ez a rendszer a heti és napijegyeseknél is egyaránt működik, és gyakorlatilag a Festipay fizetőkártyát beépül a karszalagba. Így megszűnik a korábban a kártyáért fizetendő 500 forintos letét is, illetve a karszalag további előnye, hogy sorbaállás nélkül, a Sziget mobil-applikációján keresztül is fel lehet tölteni és aki az applikáción keresztül tölti föl az egyenlegét, az a fesztivál végeztével a 300 forint fölötti összegét visszakapja a bankkártyájára. Emellett természetesen egyérintéses (contactless) bankkártyákkal is lehet majd ugyanúgy fizetni, mint eddig.

Nagyobb színpadok fellépői

Dan Panaitescu Nagyszínpad

Számos név már napvilágra került a Dan Panaitescu Nagyszínpad - idén rendkívül erősre sikerült – felhozatalából. Most álljanak itt a már biztos nevek felsorolásszerűen: Clean Bandit, Stormzy, Lykke Li, The Kooks, Parov Stelar, Lianne La Havas, Bastille, Kaleo, Liam Gallagher, Milky Chance, MØ, Shawn Mendes, Gogol Bordello, Blossoms, The War On Drugs, valamint a headliner sor: Kendrick Lamar, Gorillaz, Lana Del Rey, Mumford and Sons, Dua Lipa, Kygo és az Arctic Monkeys. Hamarosan a hiányzó néhány név is napvilágra kerül.

Mastercard Színpad by A38

Majdnem 100%-os már a változatos zenei kínálatáról híres megasátor programja, benne, WhoMadeWho, Unknown Mortal Orchestra, Cigarettes After Sex, Seasick Steve, Lemaitre, Alle Farben, SG Lewis, Shame, Scarlxrd, JP Cooper, Bilderbuch, Asaf Avidan, Joe Goddard, Perturbator, The Living End, Everything Everything, Fink, Sofi Tukker, Aurora, Zhu, Borgore, Slaves, Wolf Alice, King Gizzard & the Lizard Wizard, Desiigner, Petit Biscuit, Jan Blomqvist and Band, My Baby, Yellow Days, Goo Goo Dolls, La Femme, Little Dragon, Nick Murphy, Damian Lazarus & The Ancient Moons, Lewis Capaldi, Nothing But Thieves, Børns, Zara Larsson, Fever Ray, Gorgon City live és Delta Heavy.

Bacardi Aréna (elektronikus zene)

A Sziget legnagyobb partihelyszínén idén már az alábbi nevek biztosan megpörgetik a látogatókat: Flux Pavilion, What so not, The Him, Sam Feldt, Ummet Ozcan, Jay Hardway, Grum, Above & Beyond, Seven Lions, Gabriel & Dresden, Michael Calfan, KSHMR, Tujamo, Kideko és Don Diablo. Néhány nevet még későbbre várhatunk.

Colosseum sponsored by Telekom (deepesebb elektronikus zene)

Az egyedi felépítményű helyszínen az alábbi előadókat várhatjuk idén: The Martinez Brothers,  Tiga, Jesse Calosso, Andhim, Rodrigez Jr. & Liset Alea (Live), Nakadia, Mind Against, Eagles &Butterflies, Luke + Alvarez, Popof, Enrico Sangiuliano, Dense and Pika, Sama’, Hernan Cattaneo, Elke Keijn, Rebekah b2b Paula Temple, Dave Clarke, Raresh, Ben UFO és Nicolas Lutz
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás