promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Enyedi Ildikó már az új filmjén kezd el dolgozni
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
„Körülbelül erre készültem” - mondta a rendező a jelölteknek és a győzteseknek rendezett bál bejáratánál az M1 riporterének.

A 90. Oscar-díjátadó gáláján a legjobb idegen nyelvű alkotások mezőnyében, amelyben Enyedi Ildikó Testről és lélekről című műve is szerepelt, végül chilei győzelem született az Una Mujer Fantástica (Egy fantasztikus nő) révén.

„Nagyon nagy kaland volt, nagyon szép volt, nagy boldogság volt dolgozni, és ami azóta történt a filmmel, az azt bizonyítja, hogy jól dolgoztunk”  - mondta Enyedi Ildikó, aki Deák Kristóf, a Mindenki című film Oscar-díjas rendezőjének társaságában állt a kamera elé. Az alkotó kiemelte, hogy már új filmje előkészületein, Füst Milán Feleségem története című regényének adaptációján dolgozik.

A Testről és lélekről stábja mindenkinek megköszönte a drukkolást a film közösségi oldalain.

A Magyar Nemzeti Filmalap által 420 millió forinttal támogatott alkotás vetítési jogát több mint 90 ország vásárolta meg eddig, köztük a Netflix is. A Testről és lélekről többek között elnyerte a fődíjat a 2017-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén, főszereplője, Borbély Alexandra pedig megkapta a legjobb női alakításért járó Európai Filmdíjat.

Büszkék lehetünk a magyar filmesekre, mert ha nem is sikerült zsinórban harmadjára elhozni az Oscart, ismét egy nagyon erős jelöltünk volt. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás