promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Önálló koncerttel érkezik a Die Antwoord
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az idén tíz éves Die Antwoord a kezdetektől ugyanabban a felállásban létezik – Yolandi Visser, a finoman szólva is egzotikus hangú énekesnő, Ninja, a szintén különc megjelenésű rapper, illetve God (korábban DJ Hi-tek), az általában furcsa maszkban színpadra álló DJ alkotják. Alig egy évvel megalakulásuk után jelent meg első nagylemezük $O$ címmel, a figyelmet pedig az ezen helyet kapó Enter the Ninja című dalukkal, vagyis talán inkább az ehhez forgatott klippel hívták fel magukra, ami egyébként mostani kisfilmjeikhez képest egészen visszafogott volt. Második lemezüket már saját kiadójuknál hozták ki, azóta pedig ontják magukból az antislágereket és a sokkolóbbnál sokkolóbb videókat.


A Die Antwoord stílusa közhely nélkül behatárolhatatlan – hip-hop, rave, eurodance, techno, mindez afrikaans nyelvű rapbetétekkel színesítve, illetve úgy kifordítva, hogy a lehető legkevésbé hasonlítson az átlagos popzenére. Saját magukat a zef stílusába sorolják, ami nagyjából a trash-nek feleltethető meg, a zenekar szerint elavult, megunt elemeket tesznek újra divatossá és szexivé. Mindezt összetartja egy olyan afrikai őserő, ami élő fellépéseik során elképzelhetetlen energiákat szabadít fel.


A trió utoljára 2016-ban robbantotta fel a Sziget Nagyszínpadát, de 2014-es Budapest Parkos koncertjük is akkorát szólt, hogy azt még ma is emlegetjük, így jogosan számíthatunk arra, hogy ezúttal is teljes lesz a megőrülés! Az eseményt ide kattintva érjük el!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás