promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legjobb karácsonyi filmek listája
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A WatchMojo három listát is összedobott, de az első az igazi, a második pedig afféle kiegészítő. A másodikba fért bele a Bad Santa, azaz a Tapló télapó, szóval találunk ott is azért kultikus filmeket. Akinek egyik se tetszik, annak mutatunk egy harmadik, alternatív listát is. Igen-igen, ebben van benne a Die Hard, mielőtt bárki hiányolná, ráadásul még azt a poént is lelövöm, hogy az első helyen.

A klasszikus listán 8. helyen áll Scrooged, vagyis a Szellemes karácsony, aminek én kétszer is adtam esélyt Bill Murray miatt, de valamiért még mindig nem tudott megfogni. Ugyebár ezt tartják mai napig a legjobb hollywoodi Karácsonyi ének feldolgozásnak, ami ott nagy tradíciónak számít.

Az első listába benne van a Reszkessetek betörők, szóval attól nem kell tartani, de találunk 1947-es alkotást is. A bronz és aranyérmes még ettől is régebbi, tehát ezeknek csak akkor menjünk neki, ha szeretjük a fekete-fehér filmeket. Viszont nem hiába vannak ennyire elől a klasszikus listán. Valami olyat találtak el rajtuk, amit a mai napig nehéz felülmúlni.

Mindegyik lista szubjektív, mivel nekem is van olyan szívemhez közeli karácsonyi film, ami itt egyáltalán nincs megemlítve, de szerintem ilyen mindenkinek van. Egy alkotás, ami csak az övé. (Boldog karácsonyt: Torony)

Klasszikus top 10:



Kiegészítő top 10:



Alternatív top 10:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás