promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar filmek külföldön
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A szervezet közleményében rámutatott, hogy a közelmúltban jelentősen megnövekedett az érdeklődés a magyar filmek iránt. Idén a külföldi forgalmazók körében népszerű a Sopsits Árpád rendezésében készült thriller, A martfűi rém és Török Ferenc 1945 címmel készült történelmi filmje is.

Jelentős az érdeklődés Herendi Gábor Kincsem című sikerfilmje iránt, amelynek értékesítése tavasszal kezdődött a cannes-i filmvásáron. Till Attila Tiszta szívvel című filmje továbbra is nagy népszerűségnek örvend, 2016 óta mintegy 35 területre vásárolták meg a forgalmazók.

A legtöbb magyar filmet idén a Filmalap Kínába, az Egyesült Államokba és a szomszédos országokba értékesítette. Az értékesítésekből származó bevétel 2017 első félévében már közel jár a 100 millió forinthoz, amelyből az egész filmszakmának bevétele származik, hiszen a bevételekből a filmek gyártói jogtulajdonosként részesülnek.

A Filmalap 2011-ben felállított értékesítési részlege, amely főként a szervezet által támogatott egészestés mozifilmeket képviseli és árulja, önálló standdal van jelen a legfontosabb nemzetközi filmvásárokon Berlinben, Hongkongban, Cannes-ban és Los Angeles-ben is. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás