Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kína már mindenhova befurakszik a pénzével

Kína már mindenhova befurakszik a pénzével

Zene, Film & Kultúra

Kína már mindenhova befurakszik a pénzével

Zene, Film & Kultúra

Promotions 11:31
A Perfect World Pictures a Universalnél a következő négy évben készülő filmek zömének költségvetésébe szállt be 25 százalékos részesedéssel. A megállapodás a Universal idei bemutatóival kezdődik - értesült a Wall Street Journal. Az ilyen típusú befektetés nem szokatlan a hollywoodi filmiparban, de kínai cégek eddig csak ritkán kerültek képbe. Tavaly a Lionsgate kötött hasonló szerződést a Hunan TV and Broadcast Intermediary vállalattal a stúdió több filmjének társfinanszírozására. A Dalian Wanda Group Co. pedig a közelmúltban költött 3,5 milliárd dollárt a Legendary Entertainmmentre, amely a Universallel is partneri kapcsolatban áll.

A Perfect World Pictures elnöke, Rong Csen elmondta, hogy cége bevételének 80 százaléka származik a televíziózásból, de a továbbiakban a filmes üzletág felé akarnak fordulni, és a globális piacon akarják megvetni a lábukat.

Csen kifejtette, hogy a Universallel való együttműködés segítséget nyújt számukra a filmkészítés, marketing, forgalmazás és finanszírozás kérdéseiben való elmélyülésre. Jimmy Horowitz, a Universal elnöke reményét fejezte ki, hogy a partnerség elősegíti majd a stúdió előrejutását a kínai piacon.

A Universal története legerősebb évét tudhatja maga mögött: 6,9 milliárd dolláros bevétele származott olyan kasszasikerekből, mint a Jurassic World, a Halálos iramban 7. és a Minyonok.

Kínában a mozik jegybevétele tavaly 49 százalékkal nőtt, és elérte a 6,78 milliárd dollárt. A filmes ágazat helyi vállalatai igyekeznek minél nagyobb részesedést szerezni a globális piacon, ám tapasztalatok híján sokan keresnek hollywoodi partnereket.