promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Máté Bence ismét tarolt
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Immár 23. alkalommal rendezték meg a Canon - Az év természetfotósa pályázatot, az egyre népszerűbb megmérettetésre ezúttal több mint 3400 kép érkezett be Magyarországról és külföldről - közölte a keddi budapesti díjátadó előtt tartott sajtótájékoztatón a naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége elnöke. Fáth Péter emlékeztetett arra, hogy a teljes transzparencia jegyében a zsűrizés második és harmadik fordulója ebben az évben is a nyilvánosság előtt zajlott.A pályázat legjobb képeiből a Magyar Természettudományi Múzeumban szerdától kiállítás is látható, melynek képanyagát az Alexandra Kiadó kötetben is megjelenteti. Fáth Péter szerint a pályázat legnagyobb eredménye, hogy a falra került 102 kép több mint 60 szerző alkotása.

Radisics Milán, a naturArt korábbi elnöke az eredményeket ismertetve közölte, hogy a Kezünkben a Föld kategória győztese Ritzel Zoltán lett, A madarak viselkedése kategóriát Mánfai Bence nyerte, Az emlősök viselkedése kategóriában pedig Máté Bence lett a legjobb. Jakab Tibort jutalmazta Az állatok viselkedése kategória első díjával a zsűri, amely az Állatok és környezetük kategória legjobbjának Palcsek István egy képét választotta. Az állatok szemtől szemben kategóriában szintén Máté Bence lett az első.

mate bence2
A Növények és gombák kategóriában Márki Levente, a Kompozíció, forma és kísérletezés kategóriában Haarberg Orsolya, a Tájak kategóriában pedig Laki Zoltán kapott első díjat. Előd László az Élet a vízfelszín alatt, Gergely József a Napnyugtától napkeltéig, Lang Nándor a Fekete-fehér természetfotók kategóriát nyerte meg.

mate bence3
Haarberg Orsolya szerezte meg A természet energiái kategória első helyezését is, míg az Ifjúsági kategóriában Szekeres Levente bizonyult a legjobbnak. Az év búvárfotósa 2015 különdíjjal Tökölyi Csabát jutalmazták.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás